Ravintola Oiva

 

Ei vielä arvosteltu. Jätä omasi ensimmäisenä!

Perinteikkään Ravintolan Oivan historia Kalliossa ulottuu aina 1900-luvun alkuun asti. Kääntyisivätkö perustajat haudassaan, jos tietäisivät ravintolan tarjoavan nyt modernisti brunssia? Eivät, sillä brunssi on hinta-laatusuhteeltaan vallan mainio.

Menee Helsingin edullisimpien joukkoon ja tarjoaa kovan kilpailijan Kallion muille edullisille, mutta runsaille brunsseille: Pacificolle, Cafe Talolle ja Sandrolle.

Ravintolassa on yli 170 asiakaspaikkaa, joten sekaan mahtuu. Tunnelma on mutkaton ja hyvin ”kalliohenkinen” – ei kuitenkaan liian nuhjuisessa muodossa.

Buffet-pöydässä tarjolla on laaja valikoima leikkeleitä, makkaroita, juustoista munakasta, jogurttia ja marjoja, pari salaattia, karjalanpiirakoita, leipäjuustoa ja kalaa. Noutopöydän ehdottomat helmet olivat itse tehdyt sämpylät ja lihapullat. Tällaisia ei monella brunssilla saa! Mehu ja kahvi/tee ovat perussettiä.

Kasvissyöjille brunssi tarjoaa mm. kasvisröstiä sekä suht mautonta punajuuriterriiniä. Tuoreita elementtejä olisimme kaivanneet hieman lisää: ceaser-salaatti ja leikkeleiden tomaatit ja kurkut olivat ainoita vihertäviä tarjolla hedelmien ja marjojen lisäksi.

Oivan lautaset ovat niin valtavia, että vakava ylensyönnin vaara oli läsnä jo ennen jälkkäripöytään siirtymistä. Se kuitenkin kannatti, sillä jälkiruoka on brunssin parhaimmistoa. Sekä mustikkapiirakka että brownie olivat meheviä ja juustot voimakkaita. Croissantteja emme jaksaneet edes syödä valtavan ähkyn takia.

Vaikka Oivan brunssi ei gourmeeta olekaan, hinta-laatusuhde nousee erittäin korkealle tasolle. Täällä ei jää nälkä nirsommallekaan!

Brunssin aikana tuli mieleen, että miksei mikään paikka ole brändännyt aitoa ”Kallio-brunssia”? Brunssi + tuoppi -konsepti sopisi Kallioon Oivan tapaiseen ravintolaan kuin nenä päähän.

Parasta: Itsetehdyt sämpylät, täydellisen kypsyysasteen lohi

Noottia: Hieman liikaa mättöä tuoreiden vihannesten kustannuksella

Erikoista: Lautasten koko aiheuttaa vakavan ylensyönnin vaaran.

UKK

Q Kuinka varaan pöydän?

Käytössä on nettiajanvaraus ja myös sähköpostilla ja puhelimite voi varauksen tehdä