Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/brunssipartio.fi/public_html/index.php:4) in /home/customer/www/brunssipartio.fi/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 168
Brasserie Kämp - Brunssipartio

Brasserie Kämp

Ylellinen ravintola Helsingin keskustassa

Ei vielä arvosteltu. Jätä omasi ensimmäisenä!

Kävimme testaamassa Brasserie Kämpin brunssin jo viime keväänä, mutta nyt piti mennä uudestaan, koska brunssi oli kokenut muodonmuutoksen. Uuden sunnuntaibrunssin takana on Michelin-tähtikokki Sauli Kemppainen, joten odotukset olivat valtaisan korkealla.

Hyvää laatua ei saa ilmaiseksi ja brunssi olikin kallistunut sitten viime näkemän: hinta on kuohuviinin kera 45 € ja ilman kuohuviiniä 39 €. Lisäksi kahvi/tee-osasto pitää ostaa vielä erikseen.

Tällä hinnalla Brasserie Kämp saa kunnian olla Helsingin kallein brunssi (tai jos tiedätte kalliimman, niin kertokaa) ja siksi arviokin on tehty hinta-laatukriittiset lasit päässä.

Kuohuviinilasillisten jälkeen kävimme kylmien alkupalojen kimppuun. Tarjolla oli muun muassa katkarapu-skagenia, paahtopaistia, caesarsalaattia, marinoitua mozzarellaa, paahdettuja juureksia ja hiillostettua lohta mehustetun kurkun kera.

Supervaikea keksiä mitään kritisoitavaa. Skagen oli taivaallista, salaatit maukkaita ja laadukkaita, mehustetut kurkut toimivat loistavasti lohen kanssa ja leipävalikoima oli hyvä. Reissumies antoi kehuja myös lihapuolelle.

Alkuruuan parhaimmistoa olivat lohet ja ihana tryffeli remoulade -kastike, lasissa tarjoiltu skagen, gazpacho sekä itse tehdyt mehut, erityisesti karpalo-minttumehu. Couscous sen sijaan oli hieman kuivahkoa.

Pääruuan kohdalla koimme isoimman pettymyksen. Kasvissyöjille ei ollut tarjolla kuin suolainen katkarapukakku ja perunagratiini: ei lohduttanut, että lihansyöjien porsaan ribsit cola-barbecue-kastikkeella olivat meheviä. Myös lämmin keitto oli kanakeittoa.Uppomuna parmankinkkukermalla oli kuitenkin niin hyvää, että kinkkuisuudesta huolimatta sitä piti maistaa kasvissyöjienkin.

Jälkiruoka täytti jälleen odotukset: pannukakut terva-kastikkeella oli oivaltava valinta ja taatusti jotain, mitä ei muualta saa. Suklaa- ja vadelmamousse sulivat suussa ja macaronit olivat kauniita. Plussaa myös juustovalikoimasta.

Jälkiruokapöydän helmiä olivat mango-vaniljamousse (teki mieli nuolla pikkukuppi puhtaaksi), passionhedelmällä maustettu raikas hedelmäsalaatti, tuhti suklaakakku (sachertyyppinen) ja macaronit.  Jostain ihmeen syystä juustot ja pannukakut jäivät testaamatta, syy mennä uudestaan!

Parasta: Uppomuna, tryffeliremoulade, jälkiruoka

Noottia: Brunssien perisynti eli pääruuan heikkous, erityisesti (kala-)kasvissyöjän näkökulmasta

Erikoista: Porkkana-inkiväärimehu, tervakastike