Ravintola Sunn – Senaatintorin helmi

Sunn2

Kauneus on puoli ruokaa

Ravintola Sunn on onnistunut livahtamaan meiltä melko pienellä huomiolla, vaikka paikassa pari vuotta sitten kävimmekin ja kehuimme Helsingin parasta brunssinäköalaa. Tilanne pitää korjata, niin positiivinen yllätys oli pre-äitienpäiväbrunssi siellä vanhempieni kanssa viikkoa ennen äitienpäivää.

sunn9

Tänne kannattaa tuoda turistit

Sunn tarjoilee brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00 – 15.00. Näköala ikkunapöydästä oli tälläkin kertaa vaikuttava – jos tykkää Tuomiokirkosta ja Senaatintorista. Paikan tunnelma on enemmän pyhäjuhlan kuin darrabrunssin suuntaan, ei kuitenkaan ihan luksusbrunssien pönötys- eikä erityisesti hintatasoa.

sunn1

Parasta Sunnin brunssissa on se, että voi valita joko buffet- tai a la carte -brunssin – tai näiden yhdistelmän! Itse tarjosimme äidille 20 euron noutopöydän lisäksi listalta annoksen. Pöytäämme tuotiin Eggs Florentine, päivän munakas sekä päivän suositus nyhtöpossuhampurilainen.

sunn5

Alkupalaherkkuja

Nyhtöpossun lisäksi Sunn on seurannut muitakin kausitrendejä, sillä noutopöydästä löytyi niin aasialaistyyppistä nuudeli-katkarapusalaattia kuin varhaisperuna-papusalaattia. Lisäksi tarjolla oli pari muuta salaattia, lehtitaikinaista suolaista piirasta, lihaleikkelettä, jogurttia, mysliä ja hilloja, croissantteja, brie-juustoa ja vihreää hummusta.

sunn3

Sopiva määrä sortteja erinomaisella laadulla – we like!

Pöytään tilatuista annoksista nyhtöpossuhampurilainen oli kallein, 19,90 €, mutta annos oli valtava ranskanperunoineen. Possu sai juhlakalulta erittäin suurta kiitosta ja kirpeä kaalisalaatti sopi hyvin kyytipojaksi.

sunn8

Valtaisa nyhtöpossuhampurilainen vei nälän pariksi päiväksi

sunn7

Eggs Florentine, kuin pieni taideteos

Itse söin erinomaisen Eggs Florentine -annoksen (7,90 €), jonka uppomuna oli valuvaa ja hollandaise-kastike maistuvaa. Kolmas annos, päivän munakas (5,90 €) oli tavallisempi, mutta erittäin kauniisti aseteltu, kuten muutkin annokset.

sunn4

Noutopöytään kuulunut jälkiruokaosasto näytti vaatimattomalta, mutta cupcake-muffini maistui yllättävän hyvältä. Lisäksi tarjolla oli hedelmiä ja muita kahvileipiä, plussaa teevalikoimasta. Erikseen tilattava pannukakut ja churrot jäivät tällä kerralla kokeilematta.

sunn10

Makeat herkut

Ravintola Sunn saa ehdottomasti plussaa siitä, että brunssin voi täysin räätälöidä mieleisekseen. Lisäksi paikka tarjoaa aina silloin tällöin erikoisbrunsseja, nytkin tulossa on pari megabrunssia (mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan) ja viime viikonloppuna oli yöbrunssi. Lisäksi kesällä paikasta voi ostaa brunssipiknikkoreja 20 € / henkilö hintaan. Ihailtavaa innovatiivisuutta! Kannattaa seurailla paikan nettisivuja.

-Flora

sunn6

Jogurtti ja mysli olivat perussettiä, hillot maistuvia

Pisteet / ruoka: 9

Pisteet / tunnelma: 9-

Hinta: Noutopöytä 20 €, annokset listalta 4,20 € – 19,90 €

Parasta: Erinomainen hinta-laatusuhde, tipahtaa mukavasti luksusbrunssien ja citybrunssien väliin juhlavuuden suhteen. Pitkät aukioloajat.

Noottia: Lista-annokset tuotiin samanaikaisesti pöytään, olisi ollut kiva nauttia buffet-annokset alkupaloina.

Erikoista: Voi valita, nauttiiko noutopöytä- vai listabrunssia.

Päivän puheenaiheet: Brunssikulttuurin opettaminen vanhemmille

ravintolasunn.fi/brunssi/

1 Comment

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Lauantaibrunssit