Alppilan kirkon symppis hyväntekeväisyysbrunssi

Alppilan kirkon rento aula, dj hääri keskellä

Alppilan kirkon rento aula, dj hääri keskellä

Vuoden alussa kantautui korviimme huhu, että Alppilan kirkossa järjestetään brunssia täysille kattauksille. Loistava veto kirkolta, ajattelin jo silloin!

Ja loistavaksi konseptiksi brunssi osoittautuikin. Vai mitä mieltä olette tästä pöytiin jaetussa lapussa lukeneesta ajatuksesta? ”Syömällä yhden ruuan tarjoat yhden ruuan nälkäiselle Afrikassa. Pöydässäsi syö siis tänään tuplamäärä jengiä.”

Tuore alkusalaatti

Tuore alkusalaatti

Jos brunssilla käy, voiko rahaansa paremmin käyttää? Meille tosin tarjottiin brunssi, mikä suorastaan hävettää, mutta toivottavasti saamme innostettua mahdollisimman monen teistä menemään paikalle.

Hyväntekeväisyysbrunssia nautitaan lauantaisin Alppilan kirkon aulaan asetettujen pitkien pöytien ääressä 15 euron hintaan. Kattauksia on kaksi, klo 11 ja klo 13. Brunssissa on kolme ruokalajia ja se tarjoillaan pöytiin. Mainitsemisen arvoista on se, että brunssi järjestetään pitkälti vapaaehtoisvoimin. Kokit ovat ammattilaisia, mutta muu henkilökunta lapun mukaan ”rakentaa paitsi brunssia, myös omaa elämää ja treenailee työmahdollisuuksia”.

Onnistunut entrecôte uuniperunalla.

Onnistunut entrecôte uuniperunalla.

Yleistunnelma brunssilla oli kahtiajakoinen. Välillä dj Bunuelin musiikkia kuunnellessa tai kun italialais-espanjalaiset kokit toivat ruokaa pöytään, tuntui kun olisi ollut hipsteribrunssilla Siltasen terassilla. Välillä taas tuli flashbackeja ristiäisistä tai muista seurakunnallisista tapahtumista – erityisesti kun kahvia haettiin sivupöydältä perinteisistä termareista. Brunssiväkikin näytti enemmän kirkko- kuin brunssikansalta, tilaa olisi ollut paljon.

Alppilan kirkon brunssi

Pehmeä porkkanakeitto

Entä sitten ruoka? Alkupalaksi oli mukiinmenevä marjainen smoothie, vihreä salaatti ja maukas porkkana-inkiväärikeitto. Pääruoan sai valita kolmesta vaihtoehdosta – Reissumiehen Entrecôte ja uuniperuna pippurikastikkeella oli erittäin maistuva ja sopivan grillattu. Sen sijaan oma valintani Gazpachuelo – espanjalainen kalapata oli valitettavan mauton. Harmitti, etten ottanut kolmatta vaihtoehtoa, herkkusieni-pinaattilasagnea.

Asettelu oli kohdillaan, maku ei

Asettelu oli kohdillaan, maku ei

Jälkkäriksi tarjoiltiin perusbrownie vaniljajäätelöllä, kahvi oli ristiäiskaliiberia ja teelaatuja tarjolla yksi musta tee. Ruoka kaiken kaikkiaan olisi voinut olla maistuvampaakin, mutta hinta oli alhainen ja konseptin sympaattisuus peittosi mennen tullen puutteet.

– Flora

Alppilan kirkon brunssi

Kahvi ja brownie

Pisteet ruoka: 7-

Pisteet tunnelma: 8 1/2

Hinta: 15 euroa

Parasta: Tätä brunssia on vaikea pisteyttää samalla asteikolla, sillä konseptista ja yrityksestä tulee täysi 10+, musiikki ansaitsee myös erityismaininnan, samoin henkilökunta.

Noottia: Kalapadasta ei kyllä keksi mitää hyvää, vaikka yrittäisi

Erikoista: Paikalla oli erittäin innokas blokkari, smoothielasi vietiin pois puolillaan 🙂

Päivän puheenaiheet: Työkuviot, Brunssipartion saittiuudistus, kesäsuunnitelmat

facebook.com/alppilankirkonbrunssi

paulig

 

Jos haluatte voittaa ihanan brunssihetken ystävien seurassa ja Paulig Cupsolo Lattensia -kapselilaitteen, kannattaa osallistua seuraavaan skabaan: nappaa kuva omasta brunssihetkestäsi ja julkaise se Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #cupsolobrunssi. Merkitse kuvaan myös @PauligFi.

Lue lisää kilpailusta. Yhteistyössä Paulig.

1 Comment

Filed under Edulliset brunssit, Lapsiystävälliset brunssit, Lauantaibrunssit