Korjaamon provencelainen brunssi yllätti

Värikkäät ja terveelliset alkupalat.

Värikkäät alkupalat.

Ristiriitaisten kommenttien takia Korjaamon brunssi roikkui pitkään meidän pitää testata -listalla, mutta Provence-teema houkutti meidät korjaamaan tilanteen.

Juomat oli katettu baaritiskille.

Juomat oli katettu baaritiskille.

Korjaamon 19 euron brunssia on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–15. Brunssiin kuuluu alkupalat, lämmin osuus (kasvis tai liha) ja jälkiruoka, juustoja sekä kahvi, tee ja tuoremehu. Koko menun voi kurkata täältä.

Reissumiehen tekee jo mieli aloittaa, mutta ensin pitää räpsiä.

Reissumiehen tekee jo mieli aloittaa, mutta ensin pitää räpsiä.

Broisku ja muu lämmin osuus.

Broisku ja muu lämmin osuus.

Brunssin ideoinnista teeman ympärille saa meiltä heti pisteitä! Maininta myös rohkeudesta jättää karjalanpiirakat, pikkunakit ja muut brunssiklassikot kokonaan pois. Koska moni oli arvostellut brunssia tylsäksi ja mielikuvituksettomaksi (nämä kokemukset luultavasti ajalta ennen Provence-kärkeä), yllätyimme positiivisesti. Vaikutuksen meihin tekivät muun muassa laadukas ja maukas nizzansalaatti (tuoretta tonnikalaa!), tryffeliöljyllä maustettu sopivan suolainen munakokkeli, gratinoidut artisokat ja jälkkärinä ollut tarte tatin.

Väristä jo huomaa, ettei sipuli ole paahtunut tarpeeksi tummaksi ja maukkaaksi.

Väristä jo huomaa, ettei sipuli ole paahtunut tarpeeksi tummaksi ja maukkaaksi.

Valitettavasti laiha ja onneton sipulikeitto jäi ensimmäisen lusikallisen jälkeen syömättä. Pakko tosin myöntää, että rakastan sipulikeittoa ja suhtaudun suosikkiini erittäin kriittisesti. Vihannestikkujen majoneesi oli hyvää, mutta paahdetut juurekset olisivat ehkä toimineet talvella raakoja tikkuja paremmin.

Tarte tatin ja muut makeat.

Tarte tatin ja muut makeat.

Kokonaisuutena Korjaamon brunssista jäi hyvä maku. Ruoan lisäksi meidän hyvään fiilikseen vaikuttivat taustalla soinut loistava musiikki ja Korjaamon leppoisa tunnelma.

Freesi lehtiseinä sopi hyvin brunssin teemaan.

Hauska lehtiseinä sopi hyvin brunssin teemaan.

Pisteet ruoka: 8
Pisteet tunnelma: 9
Hinta: 19 euroa
Parasta: Nizzansalaatti tuoreesta tonnikalasta
Noottia: Laiha ja onneton sipulikeitto
Erikoista (ja hyvää!): Gratinoidut artisokat
Päivän puheenaiheet: Reissumiehen salama-asuntokaupat

1 Comment

Filed under Brunssit Töölössä, Lapsiystävälliset brunssit, Lauantaibrunssit

  • sanni häkli

    Täytyy kyllä sanoa että meille Korjaamon brunssi oli karmea pettymys! ! Tarjolla oli lähinnä voitaikinaa eri muodoissa; voitaikinaa ja tomaatteja, voitaikinaa ja pinaattia ja voitaikinaa ja päärynää.. no nämäkun olisi vielä mennyt, mutta kaikki tarjoiltiin kylmänä, joten nautinto oli kaukana….samoin munakkaat oli kylmiä…salaatti oli ruskeaa, sitä oli koitettu peitellä runsaalla salaattikastikkeella joten lopputulos oli pelkän salaattikastikkeen makuinen. Leipä oli perushyvää ja jälkiruoaksi tarjottu mutakakku..tosin sen päällä oli pieniä kasoja moussea, jora riitti kolmelle ensimmäiselle. .loput sai tyytyä syömään kakkunsa kuivana ilman lisukkeita. Ei tee mieli mennä uudestaan, sen verran hintaa brunssilla kuitenkin oli!