Kohvik Sesoon ja muut Tallinnan suosikit

Tilattiin "pari" annosta Kohvik Seesonin listalta.

Mahtuisiko vielä jotain?

Olin viime viikonloppuna perinteisellä Laatunaisten minilomalla Tallinnassa. Yleensä ohjelmaan on kuulunut shoppailun ja syömiseen lisäksi kauneushoitoja – tällä kertaa keskityimme vain syömiseen. I like! Satamasta bongatusta mukavasta taksikuskista tuli meidän vakkarikuski, jonka kyydissä suhasimme kämpän ja ravintoloiden välillä.

Oltiin ekat asiakkaat!

Oltiin ekat asiakkaat!

Kohvik Sesoon on yksi Tallinnan uusi ja kehuttu brunssipaikka. Koska meidän paluulaiva lähti sunnuntaina ennen brunssin starttia, kävimme testaamassa paikan lauantaina. Aamupalaa tai brunssia ei ollut tarjolla, mutta fiksuina naisina kokosimme listalta oman brunssin. Kuten kuvista näkyy, ei pysytty kohtuudessa.

Hummus ja paahdetut paprikat, aah!

Hummus ja paahdetut paprikat, aah!

Parhaiten mieleen jäivät ihanat tahnat – samettinen hummus ja sopivan stydi tapenade. Mutta kaikki muukin oli superhyvää ja lasku hämmentävän halpa. Onko joku testannut paikan sunnuntaibrunssin?

Tapenade ja paahdetut leivät.

Tapenade ja paahdetut leivät.

20 minuuttia uunissa muhinut brie, kevyt stratti uuteen päivään.

20 minuuttia uunissa muhinut brie, kevyt stratti uuteen päivään.

Brunssin jälkeen sulattelimme ähkyä kiertelemällä trendikkään rosoisessa Kalamajassa. Ensimmäinen shoppailurasti oli mahtava Telliskivi Loomelinnak. Paikalliset luovien alojen yrittäjät ovat kunnostaneet vanhaan tehdasrakennukseen kahviloita, sisustuskauppoja, vintageliikkeitä ja ekoputiikkeja.  Hypisteltävänä oli muun muassa luonnonkosmetiikkaa, sisustustilpehööriä, vintagea ja paikallisia käsitöitä.

Teliskivi Loomelinnak on täynnä ihania pikkuputiikkeja, ehdottomasti visiitin arvoinen paikka.

Teliskivi Loomelinnak on täynnä ihania pikkuputiikkeja, ehdottomasti visiitin arvoinen paikka.

Sympaattista sisustuskamaa.

Sympaattista sisustuskamaa.

Viikonlopun muita uusia ja ilahduttavia tuttavuuksia olivat Kohvik Moon  ja Salt Restoran. Kohvik Moonissa ihastuin mummolafiilikseen ja modernin venäläisen keittiön makuihin – uskomattoman hyvät blinit. Viron ravintoloiden top 50 -listalle nousut bistromainen Salt oli  meidän lauantai-illan kohde. Maukasta ruokaa ja sympaattinen sisustus! Ainut miinus tulee pienen ravintolan keittiöstä salin puolelle leijaillut rasvankäry. Mutta alkupalaksi tilaamani valkoinen sipulikeitto samppanjalla vei jalat alta (paras koskaan syömäni keitto!) – sitä olisi lusikoinut pahemmassakin käryssä.

Aikaisempien ruokamatkojen perusteella voin suositella myös näitä ravintoloita:

F-Hoone
Sfäär
Leib Resto
Cru

Mahtavaa viikonloppua!

Elovena

Leave a Comment

Filed under Brunssit ulkomailla