Alian brunssi sopii juhlaan

Suussa sulavat alkupalat

Suussa sulavat alkupalat

Helsingin Mustikkamaalla sijaitseva ravintola Alia on jo pitkään tarjoillut sunnuntaibrunssia, mutta visiittimme Aliaan on viivästynyt, koska olen jostain syystä ainakin itse kuvitellut sen sijaitsevan vaikean matkan päässä. Väärä luulo – bussi 16 Rautatientorilta vie tuossa tuokiossa suoraan tämän vanhan kartanomaisen ravintolarakennuksen eteen.

Alia tarjoilee brunssia sunnuntaisin klo 12-17 ja jos joku on luksusbrunssi, niin tämä. Miljöö on arvokas, vaikkakin brunssiväen joukossa oli vierailuhetkellä fiinin sukujuhlaseurueen lisäksi tavallisempiakin tallaajia. Brunssi koostuu alkupala- ja jälkiruokapöydistä sekä pöytään tarjoillusta pääruuasta, kuten luksusbrunssit perinteisesti.

Voileipäkakku oli kuin pieni taideteos

Voileipäkakku oli kuin pieni taideteos

Jos on Alian brunssin ruokatarjonta runsas, niin on myös sen hinta. Brunssi maksaa 39 euroa eikä siihen edes kuulu kahvi / tee. Teen ja kuohuviinilasillisen jälkeen brunssista sai pulittaa 50 euroa. Alkaa olla jo sellainen summa rahaa, jota ei ihan joka sunnuntai tee mieli maksaa. Alia kiilaakin Brasserie Kämpin rinnalle Helsingin kalleimmaksi brunssiksi.

Valkoiset pöytäliinat ja kohtelias tarjoilu sopivat Alian henkeen

Valkoiset pöytäliinat ja kohtelias tarjoilu sopivat Alian henkeen

Hinta alkaa kuitenkin tuntua varsin kohtuulliselta, kun tutustuu ruokaan. Alkupalapöytä on täynnä sekä kylmiä liha- että kalaherkkuja ja salaatteja erinomaisista raaka-aineista. Erityisesti mieleen jäivät toast skagen (ilman toastia), lohicarpaccio, silakkapihvit ja paikkaan täydellisesti sopiva saaristolaisleipä. Jokainen ruuista maistui siltä, että se oli rakkaudella ja käsin valmistettu.

Kalaherkkua on siinä monenlaista..

Kalaherkkua on siinä monenlaista..

Alkupalat olivat niin herkullisia, että niitä piti santsata ja pääruuan tullessa pöytään oli ähky jo saavutettu. Taimen suolakurkkurisotolla ja tummalla fenkolikastikkeella toimi, mutta ei vetänyt vertoja alkuruualle.

Pääruoka-annokset tuntuvat olevan kaikilla luksusbrunsseilla hyvin samanlaista – joskus joku paikka voisi yllättää jollakin räväkällä ja erilaisella? Toisaalta jos on valinnut linjakseen perinteisen skandinaavisen pitopöydän, niin ehkä siinä kannattaa pysyä.

Jälkiruokakaan ei petä – suklaakakku kirpeällä marjatäytteellä, kinuskia sisältävät suklaapalat ja kirpeän raikas pannacotta juustoineen kruunasivat makuelämyksen isosti plussan puolelle.

Kakku oli mukava sekoitus suklaata ja kirpeitä marjoja

Kakku oli mukava sekoitus suklaata ja kirpeitä marjoja

Ruuasta on vaikea löytää mitään kritisoitavaa, ainoastaan hienoinen yllätyksettömyys. Brunssin kallis hinta ja erityisesti se, ettei kahvi kuulu kokonaissummaan toki hieman hiertävät. Eivätkö lähes kaikki juo brunssilla kahvia tai teetä, viimeistään  jälkkärikakun kyljessä?

Alian brunssi toimii erinomaisesti erityisjuhlaviin spesiaalijuhliin, kuten merkkipäiviin. Ainakin jos juhliin kutsutaan vanhempaakin väkeä ja on lihava lompakko. Vierailua kannattaa harkita myös kesällä, samalla kun tulee nauttimaan Mustikkamaan merimaisemista.

-Flora

Kakku yhdistää kirpeyden ja mehevyyden

Jälkiruoka tarjoillaan kukkalautasilta.

Pisteet / ruoka: 9 1/2

Pisteet / tunnelma: 8 1/2

Hinta: 39,00 € (ei sisällä juomia)

Parasta: Erittäin tasa- ja korkealaatuinen ruoka

Noottia: Hinta. Mestaritalli osoitti, että laadukasta luksusbrunssia voi tarjota halvemmallakin

Erikoista: Tapahtuuko Aliassa aina mystisiä asioita? Seuralaisellani olivat pankkikortit kadonneet kuin tuhka tuuleen, kun tuli maksun aika

Päivän puheenaiheet: Lomat ja juhlapyhät, kevään uudet kuviot

http://www.alia.fi

6 Comments

Filed under Luksusbrunssit