Istanbul on kulinaristin mekka

Superterveellinen ja maukas granaattiomena on tyypillinen Istanbulin hedelmä

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Sellainen on kutina, että vuosi 2014 tarjoaa meille brunsseilijoille entistä enemmän hemmottelua – vai mitä?

Mutta ennen sitä palataan vielä askel taaksepäin, joulukuiseen Istanbulin matkaan. Istanbul kohosi kertaheitolla kulinaristimatkakaupunkien top kolmoseen omalla listallani börekeineen, baklava-herkkuineen ja mezeineen. Mieleen jäi myös pähkinöiden taitava käyttö ruuanlaitossa, tuorepuristettu granaattiomenamehu, Grand Bazaarin mausteet ja ”turkish delightit” sekä teekulttuuri.

Istanbulista sai teeinspiraation!

Tästä itämaisuutta, Islamia, vanhaa Itä-Rooman perintöä, nykyaikaa ja hipsteri-kulttuuria yhdistävästä kaupungista löytyi myös erinomainen brunssipaikka, Cafe Privato, joka sijaitsi pikkukadulla lähellä Galatan näköalatornia, Beyoglussa.

Saimme onneksemme Cafe Privatosta vielä pöydän, joka täyttyi nopeasti äärimmilleen ”village breakfastista”. Jaettavaksi tarkoitettu aamiainen / brunssi sisälsi pieniä lautasia juustoja, oliiveja, pannukakkuja, säilöttyjä hedelmiä, erilaisia tahnoja ja ”ottoman omelettia”. Juomaksi oli granaattiomenamehua ja tietysti turkkilaista teetä. Koko komeus maksoi parisenkymmentä euroa per henkilö.

Ruokaa oli enemmän kuin maha ehti vetää – varsinkin jo useamman päivän herkuttelun jäljiltä. Antaa kuvien puhua puolestaan.

Kanelieetä söpöstä pannusta

Kotitekoiset pannukakut hedelmien kera

Porkkanasalaatissa oli inkivääriä, punainen tomaattitahna oli mukavan tulista

Filotaikinan sisään oli piilotettu pinaattia

Söpö Cafe Privato

Runsas aamiaispöytä vaikuttaa olevan kaupungin tapa, sillä omassa Emine Sultan -hotellissammekin aamiainen oli varsin muhkea. Varsinkin siitä näkökulmasta, että koko majoitus maksoi vain 60 € per nuppi – koko neljästä yöstä!

Emine Sultan -hotellin aamiainen

Aamiaispöydässä oli tarjolla jos jonkinlaisia makeita leivoksia ja keksejä, Istanbulin täydellisiä mustia oliiveja, juustoja, vihanneksia ja hedelmiä, turkkilaista jogurttia, munakasta, börekiä ja gözleme-rullia.

Tällä aamiaisella kelpasi kiertää kaupunkia aamusta iltaan

Koska hotelliaamiaisemme oli näin runsas, kävimme vain yhdellä brunssilla, mutta illallispaikoista suositukset pitää ehdottomasti antaa Meze by Lemon Treestä ja Lokanta Mayasta.

Istanbuliin pitää päästä ehdottomasti uudestaan – ei vain ruuan takia, vaan myös kaupungin mielenkiintoisuuden, monikerroksisuuden ja ystävällisyyden vuoksi.

Sininen moskeija, sininen taivas

Minkälaisia brunssi- ja ruokajuttuja kaipaatte meiltä vuodelle 2014? Alla olevaan kommenttikenttään voi ehdottaa arvioitavia brunssipaikkoja ja muita toiveita.

– Flora

Leave a Comment

Filed under Brunssit ulkomailla