Mestaritallin joulubrunssi huikaisi hinta-laatusuhteella

Rosolli on joulupöydän vakkari

Vapiskaa luksusbrunssit! Mestaritallin joulubrunssi osoitti, miten erinomaista laatua voi saada melko kohtuullisella hinnalla. 24,90 euron joulubrunssilla valikoima oli laaja eikä huteja kovinkaan montaa.

Töölössä merenrannalla sijaitseva Mestaritalli tarjoilee sunnuntaisin klo 12-16 saaristolaisbrunssia, joka joulun alla oli muuttunut joulubrunssiksi. Tältä vuodelta joulubrunssit ovat ohi, mutta saaristolaisbrunssi on kuulemma hyvin samankaltainen.

Hou hou hou!

Tunnelma Mestaritallissa oli asiaankuuluvan jouluisa ja noutopöytä erittäin kauniisti koristeltu. Paikalle oli saapunut selvästi ”luksusbrunssikansaa” eli perheitä ja myös vanhempaa väkeä.

Teeman mukaisesti noutopöydän antimiin kuului rosolli, kinkku, jouluisat kalat, smetanamäti, patee, laatikot ja leivät. Parasta antia oli ehdottomasti kalat – graavi ja voimakkaasti savustettu lohi sekä sillit ja silakat. Itse en ole sillin ystävä, mutta Mestaritallin omassa keittiössä maustetut versiot olivat herkullisia! Saaristolaisleipä ja muut tuoreet leivät ansaitsevat ehdottomasti maininnan, samoin savuporo-perunasalaatti.

Aidosti jouluinen joulubrunssi

Brunssiruokaa edustivat mehevä, mutta aavistuksen suolaton munakokkeli, pekoni ja lihapullat, jotka olivat kenties paikalla lasten takia (?). Myös pannukakut raparperihillokkeella toivat ei-niin-jouluista, mutta brunssimaista säväystä kokonaisuuteen. Luulimme niitä tosin ensin blineiksi ja laitoimme päälle mätiä ja sipulisilppua. Toimi myös niin!

Jälkiruokapöytä oli myös jouluisesti koristeltu

Erillistä pääruokaa emme osanneet edes kaivata, varsinkin kun jälkiruokapöytä oli erittäin runsas. Joulutortut, harvinaisen suussasulava täytekakku, suklaabrowniet, käsin tehdyt konvehdit, hedelmät ja omenastruudeli vaniljakastikkeella todella tyydyttivät makeannälän.

Juomapuolesta brunssiin kuului mehu, kahvi ja pussitee – glögit ja kuohuvat piti tilata erikseen.

Joulutorttukin maistui, vaikka ähky oli siinä vaiheessa jo kova

Palvelu Mestaritallissa oli asiallisen ystävällistä – lukuun ottamatta aivan alkua, jolloin liian ajoissa saapuneet asiakkaat jätettiin odottamaan palvelua tarjoilijoiden säntäillessä ympäri salia. Kokonaisuus tipahtaa kuitenkin reilusti plussan puolelle.

Tämän postauksen myötä toivotamme kaikille Rentouttavaa ja Herkullista Joulua!

– Flora

Käsintehtyihin konvehteihin oli lisätty mm. trendikkäästi suolaa

Pisteet / ruoka: 9

Pisteet / tunnelma: 9 +

Hinta: 24,90 €

Parasta: Ruuan maku ja laatu vs. hinta

Noottia: Pekoni ja lihapullat olivat turhahkoja. Kinkku oli hyvin perussettiä.

Erikoista: Hyvältä maistuvat sillit! 🙂

Päivän puheenaiheet: Brunssipartion aamuiset kuvaukset (näistä kuulette myöhemmin lisää)

http://www.tapahtumamaailma.fi/mestaritalli/sunnuntaibrunssi

Leave a Comment

Filed under Muuta