Sampanjabrunssi singaporelaisittain – kerran elämässä?

Brunssivieraiden laseissa kuohui.

Toisessa vieraspostauksessa matkustetaan Aasian sykkeeseen ökyluksusbrunssille:

Brunssikulttuuri on rantautunut viime vuosien aikana myös Singaporeen. Luksushotellit tarjoavat sunnuntaisin toinen toistaan houkuttelevampia brunssimenuita free flow of champagne -konseptilla. Pöydät notkuvat mitä tyylikkäimpiä asetelmia mereneläviä, susheja, itämaisia ruokia, juustoja, jälkiruokia ja kokit pyörivät tiskien ympärillä, joilla he valmistavat lihat, kalat ja pastat juuri siten, kuin asiakkaat sen haluavat.

Samaan aikaan pöydissä tarjoilijat kiiruhtavat kaatamaan lisää sampanjaa laseihin mikäli lasit osoittavat vähänkin tyhjenemisen merkkejä. Aamiaisesta ei siis ole kyse, vaan singaporelaiselle sampanjabrunssille menijä voi odottaa viettävänsä nautinnollisen iltapäivän (klo 12-15:30) herkutellen.

Brunssin hinta on myös ylellinen (178 SGD, n. 105€), joten se ei valitettavasti sovellu jokaviikonloppuiseksi ajanvietteeksi. Erityisiin hetkiin, kuten syntymäpäiviin ja hääpäiviin, tai kun arkeen halutaan ripaus todellista hemmottelua, sampanjabrunssi on taatusti ikimuistoinen valinta.

Tapas-pöydän antimet olivat herkullisia ja huolella katettu esille.

Kokeilimme neljäntoista aikuisen ja viiden lapsen seurueena ensimmäistä kertaa Ritz-Carlton Millenian sampanjabrunssia, joka monen Singaporessa asuvan länsimaalaisen mukaan on Singaporen paras. Odotuksemme olivat erittäin korkealla.

Saapuessamme ravintolaan kauniisti katetut seisovat pöydät avautuivat eteemme, elävä pianomusiikki soi ja pöytiin ohjaus oli asianmukaisen kohteliasta. Pieni miinus siitä, että pyytämäni ja vahvistetut lasten syöttötuolit olivat unohtuneet, mutta järjestyivät kuitenkin paikalle nopeasti täydestä ravintolasta huolimatta.

Ruoka täytti kaikki odotukset. Alkupalapöydistä löytyi simpukoita, rapuja, hummereita, susheja, erilaisia salaatteja, italialaisia antipasteja, kasviksia ja kylmiä leikkeleitä.

Lämpimiin ruokiin siirryttäessä aasialaisten ruokien lisäksi kokit valmistivat pyynnöstä paistettua kampasimpukkaa, hummeria ja hanhenmaksaa. Viereisellä pöydällä kokit leikkasivat erilaisia lihoja ja niiden vieressä pastakokki valmisti pastan asiakkaan haluamilla lisukkeilla.

Tarjolla oli myös runsas valikoima aasialaisittain maustettuja ribsejä, katkarapuja, kasviksia, nuudeleita sekä riisiä, löytyipä jopa sammakonkoipiakin. Täytyy myöntää, että Singaporessa pitempään asuneena länsimainen ruoka veti meidän seuruettamme huomattavasti enemmän puoleensa!

Pääruokien parhaimmistoa lihansyöjille.

Ruuat eivät olleet pelkästään ulkonäöltään kauniita, vaan todella maukkaita. Brunssi antoi myös hienon mahdollisuuden kokeilla sellaisia ruokia, joita ei paremmissa ravintoloissakaan ole normaalisti tarjolla.

Brunssilla oli tarjolla myös harvinaisuus Singaporessa – juustopöytä, jolla oli 50 erilaista ranskalaista juustoa, keksejä, pähkinöitä, hilloja ja kuivattuja hedelmiä. Ne olivat aivan taivaallisia!

Jälkiruokapöytä jatkoi samaa varmaa linjaa eikä tuottanut pettymystä. Crème brûlée oli minun suosikkini, toki saatoin maistaa myös tiramisua, kakkuja, jäätelöjä, hedelmiä, macaroneja sekä suklaamoussea saadakseni riittävästi vertailupohjaa.

Juomina brunssin hintaan kuuluivat sampanjan lisäksi myös puna- ja valkoviinit sekä valikoima cocktaileja.

Kakkutarjontaa jälkiruokapöydässä.

Kehuja annan todella hyvälle ruualle, valtavalle valikoimalle sekä ihanalle sampanjalle. Erityisesti jälkiruuat oli taiteellisesti koristeltuja ja kaikkien ruokien esillepano oli taitavasti tehty. Myös elävä musiikki oli mukava lisä.

Pientä miinusta täytyy antaa palvelusta, vaikka Singaporessa asiakaspalvelu ei olekaan vielä Euroopan tasoa. Ruokien tai juominen saapuminen samaan aikaan ei ole itsestäänselvyys, eikä se, että sampanjalaseja osattaisiin kaataa välttämättä täyteen tai kierrettäisiin täyttämässä lasit järjestelmällisesti.

Olisin kuitenkin odottanut, että Ritz-Carltonin kaltainen hotelli olisi ollut tässä parempi, mutta ei valitettavasti. Yllätyksenä tuli myös, että vaikka ruokaan ja juomiin sekä näyttävään esillepanoon oli panostettu, itse ravintolatila ei seurannut samaa ylellisyyden tasoa. Pöydät ja tuolit olisivat voineet olla mistä tahansa ketjuravintolasta, ne oli sijoiteltu melko ahtaasti ja tila itsessään oli aika meluisa.

En olisi näin nirso suomalaisella brunssilla, mutta mikäli Ritz-Carlton haluaisi tavoitella todellista luksuskokemusta, näihin seikkoihin kannattaisi kiinnittää huomiota.

Sampanjabrunssi on kerran elämässä -kokemus ja aivan ihana sellainen. Ehkäpä seuraavalle Aasian lomalle otatte välilaskun Singaporessa ja piipahdatte sampanjabrunssille?

Arvostelun kirjoittaja, Susanna Lankinen, on Singaporessa työkomennuksella oleva herkkusuu, joka tällä hetkellä syö aamiaisekseen nuudeleita paikalliseen tapaan, mutta joka oikeasti himoitsisi höyryävää cappuccinoa ja croissantteja mansikkamarmeladilla aamupalakseen.

Singaporelaisesta luksusaamiaisesta kirjoitti myös Brunssipartion etäjäsen Mimosa.

Leave a Comment

Filed under Brunssit ulkomailla