Kalastajatorpan (ei niin) jouluinen luksusbrunssi

Alkupalat

Saimme kutsun testaamaan Kalastajatorpan jouluista brunssia. Aiemmin Hilton Kalastajatorpan brunssia oli testannut vain Elovena hyvin lopputuloksin, nyt suuntasimme koko kolmikko maistelemaan.

Samalle päivälle sattui Eino-myrsky ja mikä parempi paikka ihastella sitä! Kalastajatorpan merimaisema tyrskyissä lipuvine lainelautailijoineen oli tyrmäävä.

Kalastatorpan arvokas tunnelma suosii hieman vanhempaa brunssikansaa

Ravintola Meritorppa tarjoaa brunssia 34 euron hintaan sunnuntaisin klo 11.00 – 15.00. Kuten muillakin luksusbrunsseilla, arvokkaaseen miljööseen oli eksynyt vanhempaa brunssikansaa sekä juhlivia seurueita.

Brunssiin kuuluu alkupalapöytä, pöytiin tarjoiltu pääruoka sekä jälkiruokapöytä. Hinnassa Kalastajatorppa pärjää hyvin muille luksusbrunsseille, jotka monesti jo lähenevät 40 euroa – ja esimerkiksi Kämpissä kahvi ei edes kuulu hintaan.

Smoothie oli yksi parhaista brunssismoothieista koskaan

Alkupalapöydän parhaimmistoa oli suussa sulava toast skagen, laadukas caeser-salaatti, jossa kananrinta oli laitettu erikseen (pointsit kasvissyöjiltä!), ylikypsä possunkylki, mummonkurkut sekä inkiväärillä maustettu ohra-papusalaatti. Munakokkeli sen sijaan oli omituisen haaleata ja rosolli hieman vetistä.

Toast skageneita piti santsata

Pääruuaksi sai tilata joko yön yli haudettua häränrintaa tai grillattua nieriää. Reissumies ei syttynyt suuremmin härälle superhyvän possunkyljen jälkeen, mutta nieriä metsäsienikastikkeineen oli kokonaisuuden parhaimmistoa.

Nieriä lisukkeineen pärjää kilpailussa minkä tahansa luksusbrunssin pääruualle

Jälkiruokapöytä ei ollut niin runsas kuin monella muulla luksusbrunssilla, mutta tyydytti makeannälän. Suklaabrownie saksanpähkinöillä oli ihan ok, vanilja-mascarpone kirsikoilla sen sijaan maistui hieman ylivatkautuneelle kermalle. Juustot ja hedelmät olivat laadukkaita.

Juomapuolesta pitää mainita sametinpehmeä smoothie, mutta noottia pussiteestä. Näin laadukkaalla brunssilla luulisi teensä saavan haudutettuna.

Jälkiruoka oli hieman pettymys

Palvelu oli erittäin ystävällistä – oikeastaan vähän liiankin kanssa. Vinkkinä ravintoloille, että vaikka tietäisit ”ruokakriitikoiden” olevan paikalla, ei lisää vettä tarvitse kaataa ihan kymmenen minuutin välein eikä kysellä toistakymmentä kertaa, onko kaikki hyvin.

Brunssikokonaisuus oli hintaan nähden erinomaisen hyvä, tosin Elovenan mielestä edellisen kerran ruokakokemus oli vielä parempi. Ja kysymykseksi jäi, missä oli brunssin jouluisuus? Alkupalapöydän rosollin, sillien ja salaatin inkiväärimausteen jälkeen menu-suunnittelija oli tainnut sen unohtaa.

Oletteko testanneet muita joulubrunsseja?

– Flora

Parhaat palat

Pisteet / ruoka: 9

Pisteet / tunnelma: 9 +

Hinta: 34 €

Parasta: Toast skagen, possunkylki ja mieletön maisema!

Noottia: Suomalaiselle luonteelle palvelu meni jo yliystävällisyyden puolelle

Erikoista: Jouluinen ei ollut kovin jouluinen

Päivän puheenaiheet: Eino-myrsky, hullut lainelautailijat

http://www.hravintolat.fi/kalastajatorppa/ravintola/brunssi

2 Comments

Filed under Luksusbrunssit