Midhill: amerikkalainen brunssi, gourmet-tason maut

Tältä pannukakun kuuluu näyttää.

Hans Välimäen Midhill tunnetaan lähinnä watergatesta, mutta toivottavasti jatkossa myös brunssistaan! Helsingin ydinkeskustassa Citykäytävässä sijaitseva paikka tarjoaa nimittäin paitsi kaupungin amerikkalaisinta brunssia, erinomaisen laadukasta sellaista.

New Yorkissa vai Helsingissä?

Midhillin brunssi nousi kertaheitolla suosikkieni joukkoon – eikä vähiten siksi, että olen viettänyt yhden kevään brunssien syntymäpaikassa San Franciscossa ja Midhillissä tuntui kuin olisin palannut tähän rakastamaani kaupunkiin. Brunssi erottuu mukavasti buffet-painotteisesta brunssiskenestä ja kaiken kukkuraksi annosten erinomainen maku ylitti odotukset.

Annokset tuotiin kerralla pöytään, jälkkärit oltaisiin voitu ottaa ”toisessa aallossa”.

Jenkkiläiseen tapaan Midhillin brunssi tilataan listalta ja tarjoillaan pöytiin. Kattava brunssimenu sisältää toasteja, burgereita, kananmuna-annoksia, salaatteja, klassikkoaamiaisannoksia, kuten pannukakut ja french toast, sekä jälkiruokia ja pirtelöitä. Listalta löytyvät myös brunssidrinkit oikeaoppiseen amerikkalaistapaan.

Vihreä tee ja hihat – perfect match 🙂

Meidät oli Elovenan kanssa kutsuttu maistamaan brunssia, joten tilasimme listalta reippaasti Eggie Bennie -annoksen ilman pekonia (11 €), ”Organic egg, pan seared jerusalem artichokes and lots of local mushrooms” -annoksen (12 €), pannukakut vaahterasiirapilla ja marjoilla (13 €) ja granolan (11 €). Näistä neljästä annoksesta tulimme kahteen pekkaan aivan täyteen, vaikkeivat annoskoot aivan amerikkalaisia esikuviaan tavoittaneetkaan.

Luomukananmunaa, sieniä ja artisokkaa – päivän paras annos!

Hans Välimäki on saanut ulotettua gourmet-kosketustaan Midhilliin, sillä erityisesti kananmuna-annokset olivat aivan poskettoman hyviä. Eggs benedictin keltuinen valui oikeaoppisesti paahdetun briossin ja pinaatin päälle ja sopi täydellisesti yhteen hollandaise-kastikkeen kera. Luomumuna-annoksen sienet ja artisokat sulivat suuhun.

Eggs Benedictin ”pikkuveli” Eggie Bennie

Jälkkäripuolen paksut pannukakut toimivat myös erinomaisesti, vaikka ehkä hieman enemmän vaahterasiirappia olisi kaivattu. Ainoastaan granola-annoksesta jäi sanottavaa, koska granola oli muuttunut tavalliseksi mysliksi ja sitä oli aivan liian vähän. Paksu ranskankermamainen jugurtti ja marjat sekä hedelmät toimivat silti ihan ok.

Pannaria, banskua ja marjoja

Midhillin brunssi tarjoillaan paikan yläkerrassa, joka oli valitettavan tyhjä viime sunnuntaina. Toivottavasti väki löytää tänne kokeilemaan, miten New Yorkissa tai San Franciscossa nautitaan brunssia! Kertokaahan muuten kommenteissa kokemuksianne menun muista annoksista, jos olette käyneet paikassa.

– Flora

Midhill on sisustettu teeman mukaisesti.

 

Pisteet / ruoka: 9+

Pisteet / tunnelma: 8+, paikka oli lähes tyhjä, vaikkakin sisustus mukavan rosoinen

Hinta: Annosten hinnat kymmenen euron molemmin puolin. Kohdillaan laatuun nähden.

Parasta: Ruuan maku ja laatu

Noottia: Brunssi olisi ansainnut tuorepuristetut mehut, mutta mehupuristin oli kuulemma rikki

Erikoista: Meidät alun perin kutsuttiin ”livebrunssille”, jossa piti olla livemusaa, mutta musaa ei koskaan kuulunut

Päivän puheenaiheet: Inspiroivat työkuviot, Brunssipartion uusi suunta osana City Digitalia

Tiedoksi kaikille lukijoillemme, että olemme liittyneet City Digital -perheeseen vahvistamaan kaupunkilaisille suunnattua laadukasta sisältökokonaisuutta. Tulossa on joitain muutoksia ja uudistuksia blogiin, mutta puolueettomat ja tarkat arviot säilyvät.

midhill.fi

684 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Lauantaibrunssit