Tyylikäs Töölönranta, tänne äidin kanssa!

 

Tillipesto oli nappivalinta lohen kaveriksi.

Ravintola Töölönrannan sunnuntaibrunssi on yksi Helsingin vanhimmista brunssipaikoista. Töölönrannassa on kilistelty sunnuntaisin kuohuvalla jo paljon ennen kuin Kallion ravintoloitsijat tajusivat brunssien hienouden.

Viime sunnuntaina Töölönrannan brunssilla oli paljon perheitä ja selvästi vanhempaa sakkia kuin keskustan ja Kallion kuppiloissa. Tänne kannattaa tuoda äiti tai anoppi yllätysbrunssille. Fiini ravintola sopisi muuten älyttömän hyvin myös brunssitreffien paikaksi! Minun seurana oli tällä kertaa poikaystävä, poikaystävän sisko ja mainio Pikku-L.

Pikku-L enon sylissä.

Ilmeestä päätellen myös nuorimies viihtyi.

Brunssi tarjoillaan sunnuntaisin kahdessa kattauksessa: klo 12–14.30 ja klo 15–17.30. Pöytä kannattaa varata etukäteen, koska paikka on suosittu. Sunnuntaibrunssiin kuuluu alku- ja jälkiruokapöytien herkut sekä kolmesta vaihtoehdosta valittava pääruoka. Brunssin hinta on 32,50 euroa ilman skumppaa ja kuplien kanssa 36 euroa.

Juurekset on nappi valinta syysbrunssille.

Valoisa ravintola on sisustettu skandinaavisella fiiliksellä, vaaleat ja lämpimät sävyt tekevät paikasta kotoisan. Skandinaavisuus näkyy myös menussa. Alkupalapöydässä oli tarjolla mm. silliä, silakoita, syysjuureksia ja lämminsavulohta. Alkuruokien parhaita paloja olivat juurekset, itse tehdyt tahnat ja kastikkeet kuten tillipesto ja mukavan pehmeä munakokkeli.

Lohi oli ok, mutta ei säväyttänyt.

Pääruoaksi valitsimme kaikki tylsästi lohta. Kalan kypsyys oli just eikä melkein ja perunalisuke oli hyvää, mutta kokonaisuus oli vähän vaisu ja mielikuvitukseton. Viime kerralla Töölönrannassa oli sama ongelma, pääruoka oli brunssin heikoin lenkki.

Jälkiruokapöydän suosikki, ahhh!

Ehdottomasti paras osuus oli jälkiruokapöytä. Ähkystä huolimatta hillittömän hyvää suklaamoussea oli pakko santsata salaa. Mahtijälkiruoka oli vielä täysin laktoositonta! Herkkupöydän häviäjä oli kaunis mutta kuivahko marjapiirakka.

Piirakkaa, moussea ja lettuja.

Juustolautaselle oli pakko napata vielä vähän sitä suklaamoussea.

Takuuvarma Töölönranta on ehdottomasti suosittelemisen arvoinen brunssipaikka. Kesällä ravintolan viehätysvoimaa lisää upea iso terassi, josta voi tarkkailla Töölönrannan vipinää. Viekää äidit tänne!

Elovena

Nyt terassilla oli hiljaista.

Pisteet / ruoka: 9
Pisteet / tunnelma: 9 +, upea sijainti ja kotoisa tunnelma
Parasta: Jälkiruokapöytä ja juustot
Noottia: Pääruoka ei säväyttänyt ja marjapiirakka oli vähän kuivaa
Erikoista: Ikkunasta voi seurata ohi pinkovia lenkkeilijöitä
Päivän puheenaiheet: Pikku-L ja joulusuunnitelmat

http://www.toolonranta.fi/

483 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Helsingin brunssit, Lapsiystävälliset brunssit, Luksusbrunssit