Ravintola Tammerin brunssi – vain musta puuttuu

Pirkanmaa meets Aasia.

Brunssinälkäisten tamperelaisten iloksi Manseenkin on alkanut tupsahdella uusia brunssipaikkoja. Nyt testivuorossa oli Koskipuiston kulmilla sijaitsevan komean Hotelli Tammerin Pirkanmaa-brunssi.

Tammerin ruokasali on tyylikäs ja tunnelmallinen.

Tammerin brunssi kunnioittaa hienolla tavalla hotellin historiaa. Grand Hotel Tammerin avajaisissa 1929 keittiöstä vastasi japanilainen keittiömestari. Uudistuneeseen brunssin inspiraationa on aasialainen keittiö, nettisivujen mukaan tarjolla on suomalaisia raaka-aineita aasialaisella twistillä.

Sushia ja lohta alkupaloina.

Brunssi aasialaisesta osuudesta vastasivat sushit ja pikkelöidyt sienet. Osa makirullista oli yllättävän hyviä, mutta villit possu-sushit maistuivat poikaystävän mielestä riisin kätketyltä joulukinkulta. Huonolla tavalla omituiselta. Noutopöydän sushit ovat usein vähän tunkkaisia, sama ongelma oli Tammerissa. Mutta pisteitä silti rohkeudesta ja hyvästä teemasta!

Munakoisokaviaari oli älyttömän hyvää.

Brunssin parhaita suolaisia juttuja olivat pikkelöidyt sienet, ohrasalaatti, maukas metsäsieni-munakasrulla ja pikkublinien kanssa tarjottu älyttömän hyvä munakoisokaviaari. Poikaystävä kehui makkaravalikoimia, mutta pitkä miinus tulee siitä, ettei Pirkanmaa-brunssilla tarjottu mustaamakkaraa! Sitä pitäisi ehdottomasti olla.

Piti tietysti maistaa kaikkia kakkuja.

Makean pöydän suosikit olivat raikas puolukka-minttusmoothie, kakut ja hedelmä- & juustopöytä.

Ihanan iso juustokimpale.

Brunssi on katettu sunnuntaisin kello 12–15.  Brunssin hinta ilman kuohuvaa on 28 € ja kuohuvalla 33 €.

Ravintola Tammer todistaa, että laadukkaita brunssipaikkoja löytyy jo Helsingin ulkopuoleltakin. Hienoa! Tampereen muut tähän mennessä testatut brunssipaikat ovat Kahvila Valo ja Hullu Poro. Mitä muita uusia tai vanhoja brunssia tarjoavia ravintoloita Tampereelta löytyy, missä meidän pitäisi vielä käydä?

Mahtavaa viikkoa!

Elovena

Pisteet / ruoka: 8 ½

Pisteet / tunnelma: 9 +, upea sali ja hyvä palvelu

Parasta: Munakoisokaviaari ja metsä-sienimunakas

Noottia: Ei Pirkanmaa-brunssia ilman mustaa!

Erikoista: Possusushit

Päivän puheenaiheet: Kuvakulmat, joulu ja äidin murtunut käsi

Ravintola Tammer: http://www.ravintolatammer.com/

991 Comments

Filed under Brunssit Tampereella, Hotelliaamiaiset, Luksusbrunssit