Say Deliciousin kurja brunssikokemus

Ruuat oli ahdettu tiskille hieman hankalasti otettaviksi.

Auts, nyt on hankalaa. Haluaisin olla positiivinen ja ajatella kaikesta hyvää, mutta nyt ei vaan pysty. En valitettavasti muista itseni kohdalle sattuneen huonompaa brunssikokemusta kuin Kolmannelle linjalle viime kesänä avatussa Say Deliciousissa.

Menimme viiden hengen naisporukalla paikalle suurin odotuksin, koska nettisivut ja paikasta tehdyt arviot lupasivat hyvää: itse tehtyä, lähiruokaa, hyvällä tavalla kotikutoista.

Ruoka näyttää kuvassa paremmalta kuin maistui

Todellisuudessa alkupalabuffet-pöytään kuului riisikakkuja ja näkkileipää ilman levitettä, jugurttia corn flakesien kanssa, jääkaappikylmää vuohenjuustopiirakkaa, jossa vuohenjuustoa ei riittänyt joka palalle, jonkinlainen lihaisa muhennos sekä salaatteja, joista maustaminen oli unohtunut kokonaan.

Vihreä salaatti, jonka otin ei meinannut toimia, oli aina niin freessi yhdistelmä jäävuorisalaatti-kurkku-tomaatti eikä couscous-salaatissa ollut kerrassaan mitään makua, kuten ei myöskään perunasalaatissa. Tomaattikeitto oli buffetin ainut osuus, jota voi kehua, mutta muuten kokonaisuus ei noussut edes halvan 9 euron hintansa tasolle.

14 euron hintaan mukaan sai myös pääruoka-annoksen, joko lihaversion itse tehdyillä makkaroilla tai kasvisversion. Jos alkuruuissa maustaminen jätettiin syöjän vastuulle, oli pääruuan punajuuri-kasvispihviin lorahtanut hyvin paljon liikaa suolaa ja mausteita. Sen rinnalla olivat öljyssä uitetut lohkoperunat ja kananmuna. Koko pöytäkuntamme tilasi kasvisversion, joten makkaroista ei tällä kertaa tullut kokemusta.

Maissi oli yllättävä veto pääruuassa

Juomapuoli oli perusvarmaa: 3,80 euron kuohuviini ja brunssiin kuuluva vesi, tavallinen kahvi ja tee, jossa valikoima toimi.

Kun kysyimme jälkiruuasta, sen virkaa kuulemma toimitti buffet-pöydän ulkomaiset omenaviipaleet ja vesimeloniviipaleet. Listalta olisi kyllä saanut erikseen jälkkäreitä. Missä olivat brunssin esittelysivulla mainitut minimuffinssit ja itse tehty marenki?

Skumppa teki onneksi mieltä kuplivammaksi

Kaiken kukkuraksi kaksi seurueemme jäsenistä sai vatsaoireita brunssin jälkeen – toinen normaalisti hyvävatsainen joutui ravaamassa vessassa koko illan. Toivottavasti kyseessä oli sattuma, mutta yhteyttä syötyyn ruokaan ei voi olla miettimättä.

Vaikka brunssin taso hieman vaihtelisikin, tällaista notkahdusta ei voi sattua. Onneksi kokemus meni jo sen verran koomisen puolelle, että nauroimme lähes vedet silmissä, kun siirryimme Cafe Pirittaan ihanille kakuille jälkiruuaksi.

Cafe Pirittan kakut toivat onneksi paremman mielen

Palvelua paikan päällä ei voi myöskään moittia. Itse asiassa teimme virheen siinä, ettemme valittaneet heti, koska meiltä käytiin moneen kertaan kysymässä, maistuuko ruoka. Jouduimme jonkinlaisen kollektiivisen hämmennyksen valtaan, vaikka olisi pitänyt pyytää rahat takaisin, kuten Elovena teki Ravintola Lämmössä. Brunssin jälkeen Twitterissä saimme sen sijaan hyvin tylyn vastaanoton, kun epäilimme – ehkä hieman liian jyrkästikin – ruuan yhteyttä vatsaoireisiin.

Toivottavasti kyseessä oli ravintolalle kuitenkin erittäin huono päivä. Kirjoittakaapa te kommenttikenttään, minkälaisia kokemuksia teillä on Say Deliciousista!

-Flora

Tomaattikeitto oli brunssin paras osa

Pisteet / ruoka: 5-

Pisteet / tunnelma: 5 1/2

Hinta: 9 euroa buffet, 14 euroa pääruuan kanssa

Parasta: Hmm, ei voi sanoa muuta kuin seura

Noottia: Kaikki edellämainittu ja lisäksi erittäin epäkäytännöllinen tarjoilupöytä. Salaatti esimerkiksi keikkui kylmäkallen päällä.

Erikoista: Riisikakut ja näkkileivät, joihin ei edes ollut levitettä

Päivän puheenaiheet: Brunssikokemuksen käsittämättömyydestä puhuttiin todella paljon – varsinkin jälkikäteen Cafe Pirittassa

saydelicious.com/brunssi

560 Comments

Filed under Brunssit Kalliossa, Edulliset brunssit, Lauantaibrunssit