Mille Mozzarelle: mamma mia, mikä brunssi!

Mille Mozzarellen silmänruokaa

Punavuoressa sijaitseva italialaisravintola- ja kauppa Mille Mozzarelle tarjoilee brunssia lauantaisin klo 10-15. Olimme jo aiemmin kuulleet kehuja tästä pöytiin tarjoiltavasta brunssista, ja kävimme nyt todistamassa kehut ansaituiksi.

Paikkana Mille Mozzarelle on pieni ja viehättävä – pöytävaraus brunssille kannattaa siis tehdä. Lisäksi palvelu oli ihanan (epäsuomalaisen) lämmintä: vaikka henkilökunnalla piti kiirettä, tunsi todella olonsa tervetulleeksi. Ja kun minulle tuotiin ensin vahingossa ei-kasvisversiollinen brunssiannos kasvistilauksesta huolimatta, tarjottiin korvaukseksi heti erikoiskahvia.

Mille Mozzarelle on paitsi ravintola, myös kauppa

18 euron hintaiseen brunssiin kuului alkupalana bruschetta-leivät, joiden päältä löytyi artisokkaa, prosciuttoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, juustoa ja erilaisia kastikkeita tomaattikastikkeesta pestoon. Bruschetat olivat paitsi pieniä taideteoksia ulkönäöltä, myös sitä maulta. Keskustelu taukosi välittömästi epämääräiseen ”mmmm”-muminaan, kun tällaisen laittoi suuhun.

Bruschetat: kauniita ja suussasulavia

Varsinaisten brunssilautasten asettelu hiveli niin ikään esteettistä silmää ja siltä löytyi maistuvia juustoja, suussa sulavaa focacciaa (jota sai muuten santsata), prosciuttoa, oliiveja, salaattia, erilaisia kastikkeita, hilloja, viinirypäleitä ja artisokkaa. Kasvisversiossa lautasella oli enemmän vihanneksia, melonia ja juustoja.

Lihaisa lautanen

Kahvia ja teetä sai vapaasti hakea sivupöydältä, mehu- ja vesikannut tuotiin pöytään. Lisäksi brunssiin kuului jugurttiannos.

Jogurtit hedelmillä oli suht peruskauraa

Jälkiruoka oli pieni, mutta sitäkin maistuvampi. Tuoreet minimuffini-kuppikakut söi yhdellä suupalalla, mutta ne tyydyttivät makeannälän niin, ettemme oikeastaan lisää kaivanneet.

Pikkuiset makeat jälkkärit

Mille Mozzarellen brunssi todisti jälkeen, miten joskus määrän sijaan kannattaa satsata laatuun. Lämmintä ruokaa tai valtavia jälkiruoka-annoksia kaipaaville tämä ei ole oikea brunssi, mutta italialaisista mauista ja laadukkaista, rakkaudella tehdyistä ruuista nauttiville nappisuoritus.

Kasvislautasen tarkkaan aseteltu kasa

Pisteet / ruoka: 9-

Pisteet / tunnelma: 9

Hinta: 18 €

Parasta: Syvät, italialaiset maut, johdonmukaisuus, loistava palvelu, kauniit annokset

Noottia: Salaattiosasto ei ollut mitenkään erikoinen

Erikoista: Brunssiannos aiheutti ensin hieman hämmennystä: miten tätä kuuluu syödä?!

Päivän puheenaiheet: Syksyn työkuviot, Reissumiehen remontti, Brunssipartion suunnitelmat

p.s. Vaikea sanoa, kumpi italialaisista brunsseista on parempi, tämä vai Trattorio Sogno. Onko jollain viimeaikaisia kokemuksia jälkimmäiseksi mainitusta?

-Flora

millemozzarelle.fi

525 Comments

Filed under Brunssit Punavuoressa, Lauantaibrunssit