Brunsseilu parantaa elämänlaatua

Brunssipartio on ollut koossa jo muutaman vuoden ja olemme käyneet kymmeniä kertoja brunssilla.

Silti edelleen viikonloppubrunssit ovat viikkoni kohokohtia, joka alkaa kihelmöinnistä brunssipaikkaa ja -aikaa sovittaessa, jatkuu ihanaan fiilikseen, kun herää brunssiaamuna ja huipentuu itse brunssiin, joiden aikana ajantaju usein katoaa.

Aloin miettiä, mikä taika brunsseissa ja räjähdysmäisesti kasvaneessa brunssikulttuurissa on ja miksi brunssilla käyminen selvästi parantaa elämänlaatua.

1) Kiireettömyys ja läsnäolo

Brunssit kuuluvat erottamattomasti viikonloppuihin ja viikonloput edustavat omaa aikaa, vapaa-aikaa ja viikon kohokohtaa jo itsessään. Joten brunssitkin yhdistyvät kiireettömyyteen ja hyvään fiilikseen.

Mokon latte.

Kiireettömyys on iso avainsana. Kun arkiaamuina kello pirisee seitsemältä, aamiainen hotkitaan ennen kuin siirrytään puoliunessa kohti työpaikkaa, saa brunssiaamuina oikein luvan kanssa nukkua pitkään. Kun tapaaminen ja päivän ensimmäinen ateria on vasta klo 11-13 hujakoilla, ei kauheasti aikaisemmin edes kannata herätä.

Tai jos on aamuvirkku, voi toki herätä, vetäistä kevyen aamupalan ja tehdä vaikka aamulenkin. Sen jälkeen brunssi maistuu erityisen hyvältä.

Kiireettömyys kuuluu myös itse brunssiin erottamattomasti. Notkuvien buffet-pöytien äärellä ei katsella kelloa, vaan keskitytään ruokaan ja seuralaisiin. Läsnäolo on aivan eri tasolla kuin vaikka lounasta työpaikkaruokalassa syödessä seuraavan palaverin painaessa päälle.

Olipa kerran… sydämiä.

Meillä brunssipartiolaisilla on vielä se etu, että oma aikansa pitää ottaa kuvien ottamiselle (ennen kuin alkaa syödä!) ja ruuan todelliselle maistelulle. Tämän lähemmäksi tietoista syömistä ei pääse.

2) Hyvä seura

Hyvä seura ja ystävät kuuluvat erottamattomana ja tärkeänä osana brunssikokemukseen, ja nuorilla kaupunkilaisaikuisilla brunssilla tapaaminen tuntuu nykyisin olevan jopa yleisempää kuin kahvittelu. Etkö ole tavannut tiettyä ystäväporukkaa pitkää aikaan – joku ehdottaa taatusti brunssia tapaamiseen!

Brasserie Le Havre

Brunssittelussa verrattuna vaikkapa kahvilassa tai baarissa tapaamiseen on paljon etuja: edellä mainitun kiireettömyyden lisäksi kaikki ovat todennäköisemmin selvin päin ja pirteämpiä kuin vaikka työpäivän jälkeen. Tai jos satut olemaan krapulassa edellisillan jäljiltä, on sitä mukavampi viettää muiden sympatian läheisyydessä ja tällöin luovia ideoita vasta syntyykin! Brunssipartiokin on syntynyt tällaisessa tilanteessa. 🙂

Joka tapauksessa, brunssi on loistava ajankohta aidosti vaihtaa kuulumisia ja keskustella. Brunssipartion jäsenten samoin kuin muidenkin ystävieni kanssa olen käynyt lukuisia inspiroivia brunssikeskusteluja, saanut kuuntelijoita huolilleni tai kanssajuhlijoita elämässä tapahtuneille hyville asioille.

Johan & Nyströmin tunnelmaa

Brunssille voi ottaa myös lapset mukaan, toisin kuin vaikkapa illalla baariin, ja nuorten perheiden brunssilla käyminen vaikuttaakin olevan kasvussa. Toivottavasti myös vanhemmat sukupolvet löytäisivät brunssit osaksi viikonloppuohjelmistoaan: yhteisöllisyyshän tunnetusti pidentää elinikää.

3) Hyvä ruoka

Ja sitten on vielä se ruoka. Mahdollisuus herkutella hyvällä omallatunnolla ja pitkän kaavan mukaan. Ottaa ehkä lasi kuohuvaa. Harrastaa kulinarismia tai mättää lohturuokaa kankkuseen.

Ja jos pelkää linjojensa puolesta, on terveellisten brunssienkin määrä kasvussa. Vegaanibrunsseja löytyy Helsingissä pari, raakabrunssi on nähty ja useampi luomuversio.

Jos siis haluat päästä flow-tilaan, kadottaa ajantajun, kokea rauhallisia hetkiä tai parantaa elämänlaatuasi, Brunssipartio suosittelee brunssilla käymistä. Lääkärit ja life coachit, ottakaa tämä osaksi keinovalikkoanne!  😉

Syksyn tullessa brunssit ovat jälleen vilkastumaan päin. Jännittää suorastaan, mitä uutta syksy tuo brunssiskeneen tullessaan.

Ihania brunssielämyksiä ja jakakaahan meidän sivuilla, Facebook-ryhmässä tai Twitterissä brunssikokemuksianne kaikkien hyödyksi. Ja levittäkää brunssien ilosanomaa ympäristöönne!

– Flora

518 Comments

Filed under Muuta