Kallion brunssiskaba kovenee – miten pärjää Siltanen?

Listalta tilattu lohi-munakokkeliannos oli parhaimmistoa.

Siltasen brunssi on yksi Kallion ja koko Helsingin ensimmäisistä brunsseista, ja kaksi vuotta sitten kirjoitimme brunssista otsikolla ”Siltanen toimii, palvelu ei” . Tämän jälkeen on tapahtunut paljon: brunssi on muuttunut pöytiin tarjoilluista lautasista buffet-tyyliseksi ja Kallion seuduille on tullut huomattava määrä lisää brunssipaikkoja. Sandro ja Bistro Rento ovat kaikkien huulilla, joten oli hyvä käydä tarkistamassa, mitä Siltaseen kuuluu.

Asiat, jotka eivät ole muuttuneet, ovat palvelu ja mukava miljöö. No, palvelu ehkä vähäsen parantunut, mutta pöytävaraussähköpostiin ei vastattu ja henkilökunta tuntui olevan enemmän kiinnostunut toistensa kuin asiakkaiden kanssa seurustelusta. Miljöö sen sijaan toimii edelleen ja elokuisena sunnuntaina aurinkoinen terassi näytti parhaita puoliaan.

Lisäksi brunssilla sai fiilistellä jazz-henkistä livemusiikkia, joka tosin alkoi vasta, kun me olimme jo lähdössä. Selkeästi tälle brunssille tullaan vasta reilusti puolen päivän jälkeen eikä klo 11.3o, jolloin paikka oli vielä lähes tyhjä.

Melonit edessä, bändi virittelee taustalla

Sunnuntaibrunssiin kuului 14 € hintainen buffet-pöytä, jonka antimet olivat melkoista ”perusbrunssisettiä”: oliiveja, pari salaattia, kuivahkoja karjalanpiirakoita, juustoja, leikkeleitä, croissantteja, meloneja, rahkaa, mysliä ja hilloa. Pointsit hyvät hummuksesta!

Jälkiruokapuolella oli tavallinen, mutta uunituore voipulla, vaahtokarkkeja ja tuhti brownie-pala. Mehut puuttuivat kokonaan, teevalikoima oli hyvä, tosin purkkeihin olisi kannattanut merkitä, mitä teetä kussakin on.

Croissantit olivat jo loppu, kun hain jälkkäreitä

Jos brunssi olisi jäänyt vain tähän buffet-pöytään, olisi arvio ollut melko tyly edullisesta hinnasta huolimatta. Tähän päälle sai kuitenkin lisätä pilkkahintaan lisäannoksia. Kokeilimme kahta annosta: uppomunaa ja kauden sieniä leivällä sekä munakokkeli-kylmäsavulohiversiota, yhteishinta buffetin kanssa vain 16 €. Kumpikaan ei mitenkään makunystyröitä räjäyttävä, mutta kelpo annoksia. Listalla olisi lisäksi ollut tuhdimpia burger-annoksia, jotka noutopöydän antimien kanssa olisivat olleet 22-23 €.

Sienet maistuivat juuri metsästä poimituilta, uppomuna oli kauttaaltaan kypsä

Siltasen ehdottomaksi vahvuudeksi siis jää (ulkoterassin ja letkeän fiiliksen) lisäksi hinta-laatusuhde, vaikka ruuan laadussa ollaankin selvästi esimerkiksi Sandroa, Rentoa tai Villipuutarhaa perässä. Toiminee kuitenkin edelleen krapulaansa paranteleville nuorille hipstereille, mutta ei ainakaan lapsiperheille, sillä mukana olevalle yksivuotiaalle ei löytynyt toimivaa istuinta.

Kun katsoo Kallion brunssivalikoimaa kokonaisuutena, tulee kyllä väkisin fiilis, että Siltanen on hieman jäämässä jalkoihin. Toivomme kuitenkin, että asiakkaita riittää kaikkiin paikkoihin, kun syksy tulee ja brunssiskene taas vilkastuu.

Flora

Siltasen salaatit

Pisteet / ruoka: Sama kuin edellisellä testikerralla, 6 1/2

Pisteet / tunnelma: 8

Hinta: 14 euroa pelkkä buffet, lisäannokset tähän päälle 2-10 €

Parasta: Iso aurinkoterassi, edulliset ja runsaat lisäannokset

Noottia: Palvelua kannattaisi edelleen petrata, teepurkeissa ei ollut merkintöjä, mikä tee kyseessä

Erikoista: Live-musa

Päivän puheenaiheet: Loppukesän auringon fiilistely, Helsinki city marathon, kesäreissut

www.siltanen.org

609 Comments

Filed under Brunssit Kalliossa, Edulliset brunssit