Sörnäisten Mokossa yritys jäi puolitiehen

Kaksi t:tä: tylsähköä ja tavallista.

Sörnäisiin keväällä avattu toinen Moko Market & Cafe on osa Vilhovuorenkadun alueen face liftiä. Myymälä-kahvila luottaa samaan konseptiin kuin sisarliikkeensä: söpöjä sisustustuotteita, hyvää kahvia ja lauantaibrunssi.

Kirjoitimme yli puolitoista vuotta sitten Punavuoren Mokon brunssista ”perussettinä” ja valitettavasti sisarliike liikkuu samoilla linjoilla. Ja koska Helsinkiin on tullut viime aikoina niin paljon hyviä brunsseja, tipahtaa tämä keskitason alapuolelle.

Brunssi katettu.

Brunssi maksoi 15,90 euroa, erikoiskahvin kanssa hinta nousi 17,50 euroon ja talon smoothiella 17,90 euroon. Tarjonta ei mielestämme kohdannut hintaa ja brunssi tuntui muutenkin enemmän aamiaiselta. Lämmintä ruokaa ei ollut, brunssimaisuutta toivat ainoastaan kana- ja linssi-salaatit.

Jugurttiannos oli brunssin parhaimmistoa ja sisustus kaunis.

Leikkeleet olivat niin perussettiä kuin olla ja voi: tomaatti, kurkku, kinkku ja juusto. Tylsää! Leipä kuitenkin oli erinomaista, samoin brunssin muut viljatuotteet: pannukakku ja pullavanukas. Isoimmat pointsit näistä sekä itse tehdyn oloisista hilloista. Herkkujogurttiannos, joka sisälsi Mokon kardemummaa & sekamarjahilloa, turkkilaista jogurttia, mysliä, hunajaa & pähkinää toimi myös. Sen sijaan talon smoothie olisi kaivannut hivenen makeutusta.

Erikoiskahvit Moko osaa, tässä kaunis latte.

Brunssista jäi selvästi jotain puuttumaan, yritystä ainakin. Miksi parhaana kotimaisena marja-aikana tarjotaan viinirypäleitä ja vesimelonia? Tätä voisi miettiä moni muukin brunssi.

Jälkkäripannari ja pullavanukas kermavaahtoineen ja vaniljakastikkeineen maistuivat.

Miljöö oli kuitenkin kaunis ja brunssille tuntui mahtuvan hyvin, joten voi olla varteenotettava vaihtoehto perusaamiaista kaipaavalle, kun syksyn brunssisesonki alkaa.

Olemme syöneet jo niin montaa erinomaista brunssia Helsingissä, että rima nousee. Mitä ihania brunsseja syksy tuokaan tullessaan? Odotamme innolla!

– Flora

Jälkkärit joutui ottamaan samalle sotkuisella lautaselle, noottia!

Pisteet / ruoka: 6 1/2

Pisteet / tunnelma: 8

Hinta: 15,90 euroa (erikoiskahvilla 17,50 ja smoothiella 17,90)

Parasta: Pullavanukas, hillot ja ystävällinen palvelu

Noottia: Kallis tarjontaan nähden, enemmän aamiainen kuin brunssi

Erikoista: Plussaa taustalla soineesta Amelien soundtrackista!

Päivän puheenaiheet: Kesän tapahtumat, Reissumiehen vesivahinko

http://www.moko.fi/moko/myymalat/lauantaibrunssi

192 Comments

Filed under Brunssit Kalliossa, Lauantaibrunssit