Aamiaistunnelmia Etelä-Euroopasta

Maisema yli Toulonin Välimerelle.

Ihana kesäloma on loppusuoralla, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä! Kesälomareissuilta Ranskan Rivieralta ja valtameriretriitiltä Portugalista jäi hyvien muistojen joukkoon myös seuraavat brunssi- ja aamiaishetket.

Kotibrunssiherkkuja ranskalais-suomalaiseen tapaan.

Ranskassa brunssikulttuuri ei ole vielä lyönyt läpi Pariisia lukuun ottamatta, mutta ihanista raaka-aineista voi loihtia kotibrunssin helposti. Juhlistimme Toulonin villassa ystävän kolmekymppisiä mm. tuoreilla persikoilla, aidon makuisilla juustoilla ja lähileipomosta haetulla patongilla ja croissanteilla sekä tietysti viikunahillolla. Lounaisiin eteläranskalaiseen tapaan kuului rose-viini, mutta juhlabrunssille hankimme kaupasta 14 euron samppanjan.

Villan terassilla kelpasi syödä aamuisin.

Kahvila-aamiainen Nizzassa oli melko yksivärinen. En muuten ymmärrä, miten ranskalaiset voivat syödä niin paljon vaaleaa leipää ja pysyä niin hoikkana. Itse paisuin kuin pullataikina juustojen ja vehnäherkkujen seurauksena. Vastustaa ei kuitenkaan voinut, sillä patonki kuuluu Ranskan lomaan.

Keltaista, keltaista, keltaista..

Viimeisen yön vietimme Ezen pikkukaupungissa ja sain kokean upeimman aamiaisnäköalan ikinä. Kannatti pulittaa 20 euroa pelkästään tämän elämyksen takia.

Les Terrazes d’Eze -hotellia voi suositella lämpimästi

Toinen kesälomareissu suuntautui Portugaliin, jossa osallistuin jooga/hyvinvointiretriitille. Yhdessä kokatut aamiaiset aamujoogan jälkeen sisälsivät Portugalin tuoreita kasviksia ja hedelmiä, pähkinöitä, papuja ja vihreää teetä. Pohjois-Portugalille tyypillinen, suussa sulava tumma leipä muistutti kalakukon kuorta ja maasta löytyi myös erinomaisia juustoja sekä äyriäisiä. Muukin Portugalin ruokakulttuuri vinho verdeineen ja portviineineen tuli tutuksi. Herkullista ja erittäin edullista, olisipa tällaisia raaka-aineita myös Suomessa.

Portugalilaiset ymmärtävät kauden päälle. Katsokaa vaikka tätä puulattiaa!

Seuraavien kuvien myötä, ihanan nautinnollista elokuuta! Otetaan viimeiset auringonsäteet talteen ja sitten kohti brunssirikasta syksyä. 🙂

-Flora

 

454 Comments

Filed under Brunssit ulkomailla