Stansvik yhdistää brunssin ja grillauksen

Terassilla kelpaa syödä aurinkoisella säällä. Pointsit grillistä!

Kesällä on hyvä lähteä brunssiretkelle keskustan ulkopuolelle. Yksi hyvä vaihtoehto on Laajasalossa, Santahaminan kupeessa sijaitseva Ravintola Stansvik. Stansvikin kartanon pihapiirissä sijaitseva paikka tarjoilee brunssia sunnuntaisin klo 12-15.

Merenrannalla sijaitsevaan ravintolaan pääsee helpoiten autolla, mutta myös bussi tulee noin kilometrin päähän. Brunssiretken aikana voi nauttia Helsingin merellisestä luonnosta ja kartanoalueen tunnelmasta.

Kartanoalueella pääsee maaseudun tunnelmaan

Itse ravintola on miljöönä ehkä hieman nuhjuinen, mutta 60-paikkainen terassi on aurinkoisella säällä varmasti mukava. Juhannussunnuntaina meidät yllätti outo sumu ja söimme sisällä. Pöytä löytyi, vaikka emme olleet varanneet paikkoja etukäteen, sali tuli kuitenkin brunssin aikana melko täyteen. Brunssiväki oli hyvin erilaista verrattuna Helsingin keskustaan: keski-ikä huiteli 50 vuoden hujakoilla.

Ravintolarakennus terassilta päin

Stansvikin nettisivuilla lukee seuraavasti: ”Kesällä yllätämme myös Bbq-brunsseilla. Tiedotamme tästä ennakkoon.” Meillä oli hyvä tuuri juhannusviikonlopun sunnuntaina, sillä saimme maistaa grilliherkuilla höystettyä buffet-pöytää.

Alkuruuat tarjolla

Brunssin hinta oli 25 euroa ja alkupalat muistuttivat keskikesän suomalaista pitopöytää italialaisella vivahteella. Pöydästä löytyi useampaa laatua silliä, laadukasta graavia lohta, uuden sadon pikkelssikurkkuja ja uusia perunoita, jotka oli pyöräytetty mausteseoksessa.

Ruoka oli hyvää, pöytäliina nuhjuinen

Leipävalikoima oli tuoretta ja suussasulavaa foccaccioineen ja porkkanaleipineen. Vihersalaatti ja tomaatti-mozzarellasalaatti toimivat, parmankinkku, artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit toivat italialaisuutta pöytään.

Juomapuoli koostui vedestä ja jääteestä, joka oli uusi tuttavuus brunssipöydässä. Mehuja, jogurttia, croissantteja ja muuta aamiaismaista ei ollut ollenkaan.

Grillissä paistuivat bratvurstit ja perinteiset makkarat

Pääruoka koostui grillin antimista, jota kokki terassilla grillaili brunssin alkaessa. Huolestuin ensin pääruuan lihapainotteisuudesta: se sisälsi vain erilaisia makkaroita ja kokolihaa. Pyydettäessa keittiöstä tuotiin erillinen kasvisannos, joka sisälsi soijamakkaroita, halloumijuustoa ja täytettyjä sieniä. Soijamakkarat olivat kuivia ja mauttomia, muut perus-grilliruokaa.

Erikseen tilattu kasvispääruoka

Jälkiruokapöytä oli antelias ja jatkoi suomalais-italialaista linjaa: laadukas mansikka-kermakakku, tiramisua, juustoja, rocky road -paloja, kirsikka-pannacottaa ja tuulihattuja. Maut eivät olleet mitenkään erityisiä, mieleen jäi parhaiten mielenkiintoinen, itse tehty munajuusto. Kahvi ja tee olivat perus-termarikamaa.

Jälkkärit tekivät kauppansa

Hinta-laatu-suhde Stansvikissa on kohdillaan ja erityispointsit brunssipöydän ajankohtaisuudesta ja grilliruuasta, jolla brunssi erottuu monesta muusta. Tänne soisi löytävän myös nuoremman kohdeyleisön nauttimaan kesäpäivästä. Aamiaismaisuuden puuttuminen toi kuitenkin mieleen, oliko ateria brunssiksi naamioitu lounas?

-Flora

Rocky roadit ja tuulihatut rivissä

Pisteet / ruoka: 8

Pisteet / tunnelma: Ulkomiljöö 8 1/2, sisämiljöö 6 1/2

Hinta: 25 euroa

Parasta: Persoonalliset jutut, kuten grillipääruoka ja munajuusto sekä laadukkaat alkupalat ja leivät

Noottia: Ruskeat pöytäliinat olivat rumat ja kalustuskin kaipaisi uusimista. Oliko brunssi enemmän lounas kuin brunssi?

Erikoista: Brunssiväen ikäjakauma, täällä ne suuret ikäluokat käyvät brunssilla

Päivän puheenaiheet: Kasvimaan viljely

stansvik.fi/ravintola.html

619 Comments

Filed under Muuta