Olipa kerran… hämmentävä brunssi

Mehevät muffinit ja marjaisa smoothie.

Olipa kerran… on S-ryhmän Aleksanteri-hotellin yhteydessä sijaitseva ravintola Punavuoressa. Uusi tuttavuus, joka tarjoilee buffet-brunssia sunnuntaisin klo 12-16.

Ravintolan idea on hauska: nettisivuilla kehotetaan ihmisiä osallistumaan lähettämällä twiittejä ja Instagram-kuvia #OlipaKerranRavintola-hashtagilla ja vaikka tarjoamaan mielenkiintoista esinettä ravintolan sisustukseen.

Pala sisustusta.

Yhteisöllisyyttä ajava ravintola jää kuitenkin hieman puolitiehen ideassaan: sisustus on osin onnistunut, mutta osin sekavahko ja palvelu tuo yleisfiilikseen S-ketjumaisuutta, joten lopulta jää epäselväksi, onko ravintola lintu vai kala. Tilaa ravintolassa kuitenkin on reippaasti ja brunssilautasen olisi voinut viedä myös hotellin puolelle sijaitsevalle terassille.

Leipä oli niin lämmintä, että voi suli sen päälle.

Brunssin pääasia on kuitenkin ruoka ja sen hinta-laatusuhde on melko kohdillaan: 19 eurolla sai noutopöydästä alkupaloja, lämmintä ruokaa sekä jälkiruokaa. Tällä kertaa jälkiruoka vei ylivoimaisen voiton ruokalajeista ja pääruokakin kiilasi alkupalojen edelle.

Alkuruokapöydästä löytyi ihanan lämmintä leipää (mutta vain yhtä sorttia), leikkeleitä, hedelmiä ja croissantteja. Jugurtti oli oli kerrassaan erikoista – se muistutti lähes smetanaa – ja salaatit olivat pettymys. Vihreän salaatin lisäksi tarjolla oli mössömäinen katkarapusalaatti, majoneesikastikkeeseen upotettu salaatti sekä lihaisa salaatti, joka ei tämänkertaiselle testikaksikollemme (Flora ja Elovena) sopinut.

Pääruoka-anti kasvissyöjälle oli melko laiha, mutta maut hyviä.

Juomavalikoima edusti hyvin peruslaatua: pussiteetä, kahvia isosta pannusta ja perus appelsiinimehua.

Pääruuista paahdetut punajuuret olivat mukavan makeita (vaikkakaan eivät sesonkituote) ja hyvin suolainen munakas maistui. Lihansyöjille tarjolla olisi ollut myös pekonia ja jauhelihapihvejä.

Suussasulavat pannarit.

Jälkiruokaa sopii kehua ja sen asettelukin oli todella söpö ja kaunis. Pannukakut vaahterasiirapilla olisivat kelvanneet mihin tahansa amerikkalaiseen brunssipöytään ja suklaiset muffinit olivat sisältä mutakakkumaisen pehmeitä.

Pointsit sydänten taiteilijalle!

Sydämillä kuvioitu pannacotta oli todella makeaa ja söpöily-teemaan liittyen jälkkäripöydästä löytyi myös herkullisen värisiä karkkeja.

Brunssikokonaisuus jakoi mielipiteet: Elovenalle jäi hämmentynyt ja pettynyt fiilis, itselläni söpöt ja herkulliset yksityiskohdat peittosivat ruuan heikommat osat.

Aurinkoista Juhannusviikkoa!

Flora

Tämän jälkiruokasatsin jälkeen iski ähky.

Pisteet / ruoka: 7 1/2

Pisteet / tunnelma: 8-

Hinta: 19 euroa

Parasta: Pannari, suklaamuffinit

Noottia: Salaatti- ja juomavalikoima

Erikoista: Sisustus: tuoleja kiinni seinässä, vanha hiustenkuivaaja, karttapallo ja sisustustarroja sikin sokin

Päivän puheenaiheet: Kesä- ja lomasuunnitelmat

www.olipakerranravintola.fi

 

490 Comments

Filed under Brunssit Punavuoressa