Muoti kohtasi brunssin Klaus K:ssa

Saimme muutama viikko sitten kutsun Klaus K:n muotibrunssille. Vaikka kutsubrunsseilla yritämme aina kiinnittää erityistä huomiota mahdollisimman puolueettomaan arvioon, tämä brunssi todella ansaitsee kehuraporttinsa.

Ensinnäkin pointsit Klaus K:lle teemabrunssisarjasta, jonka yhteydessä esitellään muotia. Brunssisarja alkoi reilu vuosi sitten ja yhteistyökumppaneina on ollut lähinnä suomalaisia suunnittelijoita, joiden kanssa brunssin teema ja ohjelma räätälöidään aina erikseen.

Tällä kertaa konseptia oli laajennettu Sandiin, jonka tuleva mallisto oli esitteillä Ilmattaressa sekä vaatehenkareille että tv-ruuduilla. Lisäksi pöydällä odotti alennuskuponki Sandin liikkeisiin. Muotiteema oli tuotu esiin mukavan hillitysti, jos olisi halunnut keskittyä vain ruokaan, se oli täysin mahdollista.

Muotibrunssin tunnelmaa voisi kuvailla ”fancyksi”.

Tältä keväältä muotibrunssien sarja on valitettavasti loppu, mutta jatkoa seuraa syksyllä ja tavallinen brunssi jatkuu Ilmattaressa 35 euron hintaan. Muotibrunsseille ovat kaikki tervetulleita, vaikka Sandin tilaisuudessa olikin paljon myös yhteistyökumppaneita jakkupuvuissaan. Se teki tunnelmasta alussa hieman jäykähkön ja Converseissa sisään lampsinut partiomme ei tuntenut aluksi kuuluvansa joukkoon. Tunnelma kuitenkin rentoutui mukavasti brunssin aikana.

Olemme käyneet testaamassa aiemmin sekä Ilmattaren vappubrunssin että Suomi-aamiaisen. Ruuan suhteen Klaus K jatkaa vahvalla tasollaan: alkupalapöydän, pöytiin tarjoillun pääruuan ja jälkiruokapöydän antimista on vaikea löytää mitään moitteen sijaa.

Alkupaloista parhaiten jäi mieleen mehevä graavi lohi ja kirpeä keitto.

Vaikka alkupalapöytä oli erittäin maukas ja jokainen maku ja yksityiskohta tarkkaan mietitty, pääruoka oli poikkeuksellisesti brunssin parhaimmistoa. Ainakin Elovenan risoton ja Floran (eli itseni) siian osalta.

Kerrankin pääruoka ei ollut turhake alkupala- ja jälkiruokaherkkujen välissä!

Sen sijaan Reissumiehen pääruuaksi tilaama ankka oli valitettavan kuivakkaa.

Ankalle brunssin ainoat miinukset.

Buffet-ruuista parhaiten jäi mieleen sitruunaisen kirpeä keitto, itse tehdyltä maistuvat mehut, siemeniä ja hedelmiä sisältänyt leipä sekä graavi lohi, jota parempaa ei voi olla. Perinteisempää aamiaisosastoa edusti jogurtti, jonka joukkoon saattoi laittaa jopa siitepölyä sisältävää mysliseosta.

Jugurtin lisukeissa riitti valikoimaa marjoista erilaisiin pähkinöihin ja mysleihin.

Jälkiruokapöytään kuului juustoja, suklaakakkua ja marjaisaa kakkua, pannacottaa sekä ehdottomasti jälkiruuan paras osuus: marjainen suklaakonvehdin tyylinen pala sekä toinen suklainen, jonka päällä oli suklaatrendejä noudattaen.

Suklaisen konvehdin päälle oli ripoteltu suolaa.

Kolmen Klaus K -kokemuksen jälkeen täytyy sanoa, että brunssi on ehdottomasti Helsingin luksubrunssien kärkipäätä. Brunssille kannattaa piipahtaa, jos kukkaronnyörit vain antavat periksi.

http://www.klauskhotel.com/klaus-k-aamiainen-brunssi/

Pisteet / ruoka: 9 1/2

Pisteet / tunnelma: 9-

Parasta: Ruuan kekseliäät maut ja viimeisen päälle hiotut yksityiskohdat, esim. suola + suklaa

Noottia: Kuiva ankka, pääruokia saatiin odottaa kauan

Erikoista: En uskaltanut ottaa siitepölyä jugurttiin, koska olen sille allerginen

Päivän puheenaiheet: Muoti (yllättäen), samppanjamarkkinat, kevät!

-Flora

399 Comments

Filed under Luksusbrunssit