Ranskalaista brunssia Helsingin keskustassa, oui!

Aivan Helsingin ydinkeskustaan, Hotelli Seurahuoneeseen avanneen Brasserie Le Havren mainoksiin ei ole voinut olla törmäämättä kevättalven aikana. Sunnuntaibrunssia on mainostettu ”kaupungin ranskalaisemmaksi”. Persoonalliset teemabrunssit ovat meidän mieleen, joten ei kun testaamaan!

Valikoima oli niin monilukuinen, että seurueessamme valiteltiin lautasten pienuutta.

Brasserie Le Havre tarjoilee brunssia sunnuntaisin klo 11.30-15.30 hintaan 26,50 €. Puitteet ovat varsin perinteikkäät, sillä Hotelli Seurahuoneen juuret ulottuvat aina 1830-luvulle asti. Valtavista kattokruunuista ja valkoisista pöytäliinoista huolimatta tunnelma oli ennemmin rento kuin liian pönöttävä. Brunssiympäristö on kuitenkin ehkä sopivampi treffejä kuin krapulapäivän mättämistä varten.

Sisustus oli arvokas, plussaa väljyydestä ja tilasta.

26,50 euron hintaan kuuluu buffet-pöytä, josta ei puuttunut ranskalaisia vivahteita. Alkupalojen herkulliset artisokat ja oliivit, salaatit, rapea patonki ja croissantit, pienet hillopurkit, pääruuan maa-artisokkakeitto sekä lehtitaikinaan leivottu pinaatti-vuohenjuustopiirakka olivat kuin suoraan pariisilaisravintolasta. Sen sijaan alkupalapöydän sillit eivät istuneet teemaan saumattomasti.

Salaateissa oli panostettu laatuun.

Ruuan laatuun oli panostettu kautta linjan. Punajuuri-vuohenjuusto-, mango-katkarapu- ja kalkkuna-varhaisperunasalaatit olivat herkullisia, maa-artisokkakeitto ja pinaatti-vuohenjuustopiirakka sulivat suuhun, jugurtti oli kuin samettia. Jälkiruuan rosmariinipannacotta oli persoonallisen makuinen ja rocky road -tyylinen suklaabrownie tuhtia tavaraa.

Ainoastaan kova ja mauton pekoni saa miinusta sekä koneesta tulleet tusinamehut ja kahvi. Ranskalaisteemaan olisi ehdottomasti kuulunut cappuccino, espresso tai muu erikoiskahvi. Myös juustovalikoiman olisi luullut olevan runsaamman ranskalaisteemassa. Teelaaduissa sen sijaan oli valinnan varaa.

Vaniljamousse oli hieman mauton, mutta muuten jälkkärit maistuivat.

Kokonaisuutena Brasserie Le Havren hinta-laatusuhde toimii ja brunssi tipahtaa mukavasti yli kolmenkympin luksusbrunssien ja alle parinkympin perusbrunssien väliin. Ranskalaisteemassa sekä palvelussa on kiitettävää yritystä. Brunssin jälkeen seurueemme sai lähteä hymyssä suin ja hyvin (ylen)syöneenä taistelemaan Hullujen Päivien tungokseen.

hotelliseurahuone.fi/ravintolat

Makeat herkut tarjolla.

Pisteet / ruoka: 9

Pisteet / tunnelma: 9-

Hinta: 26,50 euroa

Parasta: Ranskalaisteema toimii, ystävällinen palvelu

Noottia: Mauton pekoni, teeman pito kautta linjan

Erikoista: Kovasta mainostuksesta huolimatta brunssilla oli melko väljää

Päivän puheenaiheet: Hullut päivät, Reissumiehen Havaijin reissu

-Flora

6 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa