Kauppakeskusbrunssi Jumbon Fazerilla

Brunssien peruskauraa

Vantaa ei ole varsinaisesti brunssien mekka, mutta pari brunssipaikkaa löytyy jo sieltäkin ja yksi niistä Jumbon yläkerrassa Fazerilla. Brunssia tarjoillaan sunnuntaisin klo 12-17.30 16,90 euron hintaan.

Aurinkoisena sunnuntaina sekä Jumbo että Fazer olivat lähestulkoon tyhjiä, joten seuralaisteni lastenrattaatkin mahtuivat hyvin sisään ja paikassa oli varaa valita. Miljöö sinänsä ei ole viehättävimmästä päästä: ikkunoita ei ole ja kauppakeskustunnelmasta ei pääse eroon.

Fetaa ja leikkeleitä

Alussa hämmennystä aiheutti se, että brunssi oli piilotettu lounaslinjastojen joukkoon ja oli myöskin epäselvää, kuuluiko linjaston lopussa oleva keitto brunssihintaan vai ei. Eihän se kuulunut, vaikka seurueestamme pari söikin epähuomiossa myös keiton brunssin osana.

Lounaskeitto löysi ekstrana tiensä parille tarjottimelle

Ruuan suhteen Jumbon Fazerin brunssi jää Helsingin keskustan esikuvansa Karl Fazer Cafen taakse, tosin hintakin on pari euroa halvempi. Noutopöytään kuului kaksi salaattia, perusleikkeleitä, lohta, oliiveita ja fetajuustoa, karjalanpiirakoita, hedelmiä, smoothieta ja kaksi kakkua Fazerin kakkuvalikoimista.

Kakkuihin oli leikattu valmiiksi tuhdit palat

Isoin pettymys oli se, että paikka ei käyttänyt Fazerin omaa vahvuutta eli laajaa leipävalikoimaa, tarjolla oli vain ruislimppua ja yhtä vaaleaa leipää. Poissaolollaan loistivat myös keskustan laaja juustovalikoima ja pannukakut. Croissantin väliin oli tarjolla hilloa, mutta ei brietä. Lisäksi teevalikoimaan kuului vain yksi musta tee.

Ruokien maku oli tasaisen puuduttavaa, ikään kuin se olisi alistunut kauppakeskusmassatuotantoon. Ainoastaan marjaisa smoothie erottui edukseen joukosta. Positiivista kuitenkin se, että brunssit alkavat levittäytyä yhä laajemmalle ja toivottavasti kauppakeskuksissa ostoksia viikonloppuisin tekevä väkikin pääsee vähitellen brunssin makuun.

fazer.fi

Makeaa mahan täydeltä

Pisteet / ruoka: 6 +

Pisteet / tunnelma: 6

Hinta: 16,90 euroa

Parasta:  Tilaa löytyi isommallekin seurueelle lastenrattaineen

Noottia: Missä Fazerin laaja leipävalikoima?

Erikoista: Lounaskeitto sujahti vahingossa samaan hintaan parilla seurueemme jäsenillä

Päivän puheenaiheet: Edellisen päivän teatteriesitys, äitien Helsingin vierailu

Flora

p.s. Fazer-ketju tarjoaa brunssia myös Munkkivuoressa, onko kukaan testannut sitä?

1 250 Comments

Filed under Edulliset brunssit, Lapsiystävälliset brunssit