Jyrki Sukula, sinua tarvitaan Suvilahdessa

Lohi näytti ihan hyvältä, mutta oli aika mautonta.

Upealla paikalla Suvilahden Kattilahallin naapurissa sijaitseva Lämpö toimii ravintolana, keikkapaikkana ja tilaa voi myös vuokrata yksityiskäyttöön. Olin Lämmössä viime kesänä ystäväpariskunnan ihanissa häissä, paikaan liittyy siis hyviä muistoja.

Brunssia Suvilahdessa on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–16. Kävin testaamassa poikaystävän kanssa Lämmön sunnuntaibrunssin ja meidän välit viilenivät – minun ja ravintolan.

Nettisivuilla 15 euron brunssia mainostetaan muun muassa uunituoreilla croissanteilla, hedelmillä tai hedelmäsalaatilla, leivonnaisilla ja lihavalikoimilla. Kuulostaa hyvältä, mutta totuus on toinen.

Tyhjää täynnä.

Puolityhjä sali alkoi heti epäilyttää, mutta päätimme kuitenkin jäädä testaamaan brunssin.

Croissantit olivat kaukana uunituoreista, samoin leipä, nahistuneet kasvikset näyttivät lauantain brunssilta ylijääneiltä, omituisen näköinen hedelmäsalaatti oli kuulemma pakasteesta (pakastehedelmäsalaattia!), lihat näyttivät epäilyttävältä ja ”leivonnaisina” oli tarjolla kaupan keksejä ja puolikkaita pullia.

Lasse jäi testaamatta.

Lihatiskin hurjin näky oli reunoilta kärvähtänyt lasagne, ulkonäkö ei houkutellut maistamaan.

Lihansyöjän mukaan nakki oli ihan jees, muu ”lihavalikoima” jäi testaamatta.

Valitettavasti on vaikea keksiä mitään positiivista. Poikaystävä ilahtui tarjolla olleista perunalastuista ja nakki oli kuulemma ehkä vähän vanhaa, mutta ihan jees.

Laihaa jogurttia eivät siemenet pelasta.

Ravintola Lämpö oli Helsingin ensimmäinen brunssi, josta pyysin rahat takaisin. Tuntui pahalta, mutta yritän kehittyä kuluttajana. Tiskillä ei edes kysytty, miksi olin tyytymätön. Onko näin tapahtunut ennenkin? Eikö henkilökunta seiso tarjoilujen takana?

Ympäristössä ei valittamista.

Jos Kuppilat kuntoon -ohjelmaan etsitään vielä kohteita, Ravintola Lämpö kaipaa apua. Miljöö on upea ja ravintolan sisustus viihtyisiä, mutta viime sunnuntain perusteella keittiössä ollaan hukassa.

http://www.ravintolalampo.fi/1

Pisteet / ruoka: 5

Pisteet / tunnelma: 6

Hinta: 15 euroa

Parasta: Ympäristö ja se, että sain rahani takaisin.

Noottia: Nahistunut ja epämääräinen ruoka ja onnettomat jälkiruoat (keksit ja puolikkaat pullat).

Erikoista: Sijainti

Päivän puheenaiheet: Kehtaanko mennä valittamaan? Kehtasin!

Elovena

73 Comments

Filed under Helsingin brunssit

 • Pingback: Kulutusjuhla » “Helsingin ensimmäinen brunssi, josta pyysin rahat takaisin”

 • Jenni

  Moikka, onkohan teille osunut joku huono päivä?Itse kävin paikalla kuukausi sitten ja nyt eilen taas. Me nautitaan vilkkaiden lapsien kanssa tyhjästä salista, mutta enemmänkin porukaa saisi paikalla olla. Lohi-parsapiirakka ja feta-tomaattipiirakka olivat upeita tällä toisella kerrallakin. Tasan klo 11 täytyi varoa tulikuumien croissanttien kanssa ja kukkakaaligratiini oli niin hyvää. Pannacottaa ei ollut ekalla käynnillä ja se katosi nyt nopeasti aikuisten suihin samalla kun sai kiellellä pieniä ottamasta törkeitä määriä pieniä suklaamunia.

  Mut joo, en tunne paikan pitäjiä, eli olen ihan tavallinen asiakas. Makuja on vaan niin monia. Itse olen käynyt Sadin brunsseja jonkin verran aikaisin heräävien lapsieni tai tyttöporukkani kanssa läpi. mm. Alia, Piritta, Sunn, Qulma, Ahjo, Engel, Ekberg, Fazer, Lautanen jne. Ja musta tuolla on tosi hyvä hinta-laatu-suhde. Se on n. viisi euroa halvempi kun esim. Sunn tai Piritta, mutta ihan samalla tasolla. Iloa päivään!

  • brunssipartio

   Jenni, kiva kuulla, että sinulle kävi parempi tuuri. Meidän kokemukset ovat ihan toisenlaiset, mikään ei ollut tuoretta, eikä tarjonta vastannut nettisivujen tietoja. Ilmeisesti taso ja tarjoilut vaihtelevat. Toivottavasti meidän palaute on huomioitu ja laatuun kiinnitetään jatkossa huomiota.

   • Kaija

    Kävimme porukalla tänään katsomassa Lämmön brunssin vähän ennen kahtatoista ja käännyimme pois. Liekö ollut hiljaisen päivän syytä, mutta kaikki näytti kuivahtaneelta ja seisoneelta, salaattipöytä oli aivan onneton ja nahkea, juustoja oli kahta sorttia, samoin leikkeleitä. Kasvissyöjälle olisi ollut tarjolla uunissa lämmitettyä pakastekasviksia. Myöskään jälkiruokapöytä oli köykäisen näköinen. Kallion muihin brunsseihin verrattuna surullinen esitys.

    • brunssipartio

     Onpas kurja kuulla, että petraamista ei ole tapahtunut. :( Lähetetään tsemppiä Suvilahteen!

     • Alueella työskentelevä

      Brunssi on täysin luokaton, minkä alueella työhuonetta vuokraavat tietävät. Sama koskee lounasta. Lisäksi aukioloajat ovat suppeat: alueella työskennellään kuitenkin iltaisin. Kun ravintoloitaija ei ymmärrä vaihtaa keittiöpäällikköä, Kaapelikiinteistöjen pitäisi ymmärtää vaihtaa ravintoloitsija.

     • J

      Äitienpäiväbrunssi täysi farssi. Salaatit pakkasesta ja pääruoat kylmiä. Erikoismainintana luokaton possuviritelmä, joka teki mieli sylkeä pois heti ensipuraisun jälkeen. Kroisantit ja karjalanpiirakoita myös pakasteita.

      Vein vaimon ja molempien vanhemmat brunsille ja tämä lisäsi huonoa jälkimakua entisestään. Välttäkää kaikin keinoin tätä puulaakia.

 • Stepu

  Uskomatonta… Kiitos Brunssipartiosta ja hyvin osuvista arvioista. Nyt kyllä todella ihmetyttää missä brunssipartio on käynyt tai millä mielellä sillä kyseinen arvio ei todellakaan vastaa omia kokemuksiani Lämmön Brunssista.

  Muutin Kalasatamaan syksyllä ja käynyt Lämmössä Brunssilla n. 7-9 kertaa. Nautin todella siitä että paikka ei ole kovin kiireinen ja saan siis nauttia tarjoiluista rauhassa. Tosin joka viikko näyttää olevan enemmän väkeä kuin edellisenä viikkona. Omahyväisesti olen pitänyt paikkaa omana salaisuutenani, jotta saisin mahdollisimman pitkään nauttia paikan rauhallisuudesta.

  Useita kertoja käydessäni on minulle kyllä syntynyt mielikuva tuoreista sekä hyvälaatuisista tuotteista, joita jatkuvasti valmistetaan bufee pöytään lisää. Leipä on ollut aina niin lämmintä ja tuoretta että voi sulaa leivälle ja munakkaat sekä kasvikset tuoreita ja napakoita. Palvelu on ollut aina mutkattoman ja mukavan rentoa. Usein käyneenä ehkä enemmän vaihtelua leikkeleisiin ja salaatteihin. Piiraat ovat vaihdelleet ja olleet siis erillaisia jokaisella kerralla, mutta aina maukkaita. Itselläni ei siis ole moitteen sijaa useista käyntikorroista huolimatta ja siksi Brunssipartion kokemukset kuulostavat erikoisilta.

  • Brunssipartio

   Hyvä kuulla, että muilla on paikasta parempia kokemuksia. Meidän testikerralla mikään ei ollut tuoretta ja väkeä oli vähän. Kiitos, kun kerroit omista kokemuksistasi.

 • Reetta

  Minunkin on pakko olla eri mieltä Lämmön brunssista kuin Brunssipartion. Oletteko tahallanne tehneet provosoivan ja negatiivisen jutun ja kuvanneet puolityhjiä lautasianne? Usein käyneenä, lähistöllä asuvana olen aina saanut tuoretta ja maukasta. Ja myös lautasen täyteen -toisin kuin Sukulan entisissä ravintoloissa.
  Palvelu on myös ollut ystävällistä ja toiveeni ja ehdotukseni jällkiruoan suhteen on otettu vastaan. Ensi kerralla kun menen, toivon saavani yhtä hyvää brunssia kuin aiemmin lisättynä ihanilla jälkkäreillä.

  • Brunssipartio

   Hei Reetta! Kuvasimme ihan rehellisesti oman kokemuksemme, eli tarkoitus ei ollut provosoida. Kommenttien perusteella Lämmön laatu vaihtelee tai sitten meille osui poikkeuksellinen huono päivä. Hyvä kuulla, että muilla on ollut parempia kokemuksia. Pitää antaa Lämmölle kesällä uusi mahdollisuus ja käydä brunssilla uudestaan.

  • Brunssipartio ruokablogi

   Hei Reetta! Arvio on rehellinen kuvaus meidän testikerrasta, eli ilmeisesti taso heittelehtii tai meille osui todella huono päivä. Kiitos, kun kerroit omat kokemuksesi! Ja aurinkoa kevääseen!

 • Portobello

  Heräsi uteliaisuus, että saitko rahasi todella takaisin ja kuinka henkilökunta suhtautui siihen? :)

  • Brunssipartio

   Sain rahat takaisin eli siinä mielessä henkilökunta suhtautui hyvin.

 • Anne

  Kävimme Lämmössä syömässä pikkujoulukekkereillä työporukan kanssa, samalla kun katsoimme standupia ja taikuriesitystä. Menu kuulosti aivan taivaalliselta, mutta toteutus oli todellinen pettymys meillekin. Alkupalabruschetta oli kuiva känttyrä, joka lässäytti heti tunnelman, pääruoka oli valitettavan mauton (risotto oli enemmänkin puuroa) ja jälkiruoka ei todellakaan kruunannut ateriaa, eikä täyttänyt pientä makeankaipuutani. Harmikseni en muista mitä pääruoaksi ja jälkiruoaksi söin (johtuikohan sekin kokemuksen tasosta?), mutta odotuksiin nähden ruoka oli valitettavan ala-arvoista. Miten joku ravintoloitsija kehtaa tarjota tällaista tasoa, vaikka lupaa niin paljon enemmän`?

  • brunssipartio

   Moikka Anne! Kuulostaa siis siltä, että taso todella heittelehtii. Ei hyvä. Me aloimme jo epäillä, onko meistä tullut liian kriittisiä :) Toivottavasti Lämpö ottaa palautteestaa opikseen ja taso paranee. Ihanaa kevättä!

 • Pingback: basket louboutin

 • Pingback: Say Deliciousin kurja brunssikokemus | Brunssipartio

 • stepu

  Kävin lämmössä ennen joulua ja loppiais viikonloppuna brunssilla, Enkä kyllä löytänyt mitään moitittavaa tarjonnasta. Kyseisillä kerroilla oli eri kaverit mukana, jotka myös ovat lämmössä vierailleet ilman moitteen sijaa. Lieneekö sijainti ja tarjonta maalais siskoille liian urbaania ja tunnelma rentoa. vai onko kilpailu brunsseista niin kovaa, että johdonmukaista dissausta tapahtuu tämänkaltaisissa foorumeissa.

  • brunssipartio

   Moi Stepu! Tosi kiva kuulla, että Lämmössä olisi taso parantunut. Meidän periaatteena on tehdä arvostelut aina ehdottoman rehellisesti ja antaa puolueeton arvio omien havaintojemme mukaan. Toivomme, että törmäisimme ainoastaan hyviin brunssikokemuksiin – valitettavasti aina niin ei ole. Olemme tosi iloisia myös siitä, että meidän lukijat kertovat omista kokemuksistaan – näin tulee laajemman porukan mielipide. Mukavaa vuoden alkua!

 • Riikka

  Itse olen myös saanut rahat takaisin Lämmön brunssista, mutta tuostakin huonompi brunssi löytyy ravintola Buzalta jätkäsaaresta.

 • Pingback: chapter 7 bankruptcy

 • Pingback: chapter 13 bankruptcy

 • Pingback: filing chapter 7 bankruptcy

 • Pingback: us bankruptcy forms

 • Pingback: Blue Coaster33

 • Pingback: weight loss techniques

 • Pingback: streaming movies

 • Pingback: watch movies online free

 • Pingback: watch movies online

 • Pingback: watch movies online free

 • Pingback: water ionizers

 • Pingback: water ionizer

 • Pingback: kangen water

 • Pingback: kangen water

 • Pingback: vpn service

 • Pingback: gloving

 • Pingback: best online casinos

 • Pingback: Click Here

 • Pingback: tvpackages.net

 • Pingback: lan penge nu sms

 • Pingback: mobile porn

 • Pingback: car parking

 • Pingback: laan penge nu

 • Pingback: laan nu

 • Pingback: alkaline water machine

 • Pingback: parking

 • Pingback: alkaline water brands

 • Pingback: water ionizer

 • Pingback: pay per day loans plan

 • Pingback: greenlee 28 piece master electrician tool set

 • Pingback: visit our website

 • Pingback: visit this link

 • Pingback: locksmiths fort wayne indiana

 • Pingback: plumber benefits

 • Pingback: house blue

 • Pingback: read more

 • Pingback: plan

 • Pingback: water ionizer

 • Pingback: pay per day loan plans

 • Pingback: water ionizer loans

 • Pingback: visit site

 • Pingback: alkaline water

 • Pingback: website

 • Pingback: alkaline water

 • Pingback: over here

 • Pingback: weblink

 • Pingback: Ìîëîäåæêà 4 ñåçîí 18 ñåðèÿ

 • Pingback: Greg Thmomson

 • Pingback: gmail sign in

 • Pingback: gmail.com login

 • Pingback: search all craigslist

 • Pingback: xmt85c4wx5ctwxw3tcerthve56