Ravintola Oiva heittää haasteen Kallion brunsseille

Jogurtin ja marjojen päälle sai siemeniä tai mysliä.

Perinteikkään Ravintolan Oivan historia Kalliossa ulottuu aina 1900-luvun alkuun asti. Kääntyisivätkö perustajat haudassaan, jos tietäisivät ravintolan tarjoavan nyt modernisti brunssia? Eivät, sillä brunssi on hinta-laatusuhteeltaan vallan mainio.

Makkaranhimoisille riitti mätettävää

Brunssia on tarjoiltu Oivassa tammikuusta asti sunnuntaisin klo 11-16. 15 euron  hinnalla brunssi menee Helsingin edullisimpien joukkoon ja tarjoaa kovan kilpailijan Kallion muille edullisille, mutta runsaille brunsseille: Pacificolle, Cafe Talolle ja Sandrolle. Kuohuviiniä saa palanpainikkeeksi 3 €/lasi.

Ravintolassa on yli 170 asiakaspaikkaa, joten sekaan mahtuu. Tunnelma on mutkaton ja hyvin ”kalliohenkinen” – ei kuitenkaan liian nuhjuisessa muodossa.

Karaoke ja tikkataulu kuuluvat Oivan iltaohjelmaan

Buffet-pöydässä tarjolla on laaja valikoima leikkeleitä, makkaroita, juustoista munakasta, jogurttia ja marjoja, pari salaattia, karjalanpiirakoita, leipäjuustoa ja kalaa. Noutopöydän ehdottomat helmet olivat itse tehdyt sämpylät ja lihapullat. Tällaisia ei monella brunssilla saa! Mehu ja kahvi/tee ovat perussettiä.

Sämpylät kuin suoraan äidin kotiuunista

Kasvissyöjille brunssi tarjoaa mm. kasvisröstiä sekä suht mautonta punajuuriterriiniä. Tuoreita elementtejä olisimme kaivanneet hieman lisää: ceaser-salaatti ja leikkeleiden tomaatit ja kurkut olivat ainoita vihertäviä tarjolla hedelmien ja marjojen lisäksi.

Kylä nälkä lähtee!

Oivan lautaset ovat niin valtavia, että vakava ylensyönnin vaara oli läsnä jo ennen jälkkäripöytään siirtymistä. Se kuitenkin kannatti, sillä jälkiruoka on brunssin parhaimmistoa. Sekä mustikkapiirakka että brownie olivat meheviä ja juustot voimakkaita. Croissantteja emme jaksaneet edes syödä valtavan ähkyn takia.

Jälkiruokapöydän helmiä

Vaikka Oivan brunssi ei gourmeeta olekaan, hinta-laatusuhde nousee erittäin korkealle tasolle. Täällä ei jää nälkä nirsommallekaan!

Brunssin aikana tuli mieleen, että miksei mikään paikka ole brändännyt aitoa ”Kallio-brunssia”? Brunssi + tuoppi -konsepti sopisi Kallioon Oivan tapaiseen ravintolaan kuin nenä päähän.

Jälkiruokavaiheessa iski paha ähky

ravintolaoiva.fi

-Flora

Pisteet / ruoka: 8

Pisteet / tunnelma: 8 1/2

Hinta: 15 euroa

Parasta: Itsetehdyt sämpylät, täydellisen kypsyysasteen lohi

Noottia: Hieman liikaa mättöä tuoreiden vihannesten kustannuksella

Erikoista: Lautasten koko aiheuttaa vakavan ylensyönnin vaaran.

Päivän puheenaiheet: Kevät ja aurinko, työkuviot, Reissumiehen tuleva lomareissu

1 814 Comments

Filed under Brunssit Kalliossa, Edulliset brunssit