Suolan luomubrunssilla laatu korvaa määrän

Yksinkertaista, mutta hyvää.

Legendaarisen Lostarin (Lost and Found) paikalle Helsingin Punavuoreen avannut Ravintola Suola tarjoaa rennossa ympäristössä erilaisia lihapullamenuja. Myös brunssin suhteen ravintola on ottanut persoonallisen lähestymistavan: tarjolla on pöytiin tarjoiltava luomubrunssi lauantaisin klo 10-16.

Brunssihinta on 19,90 € ja sillä saa brunssilautasen, tavallisen kahvin tai teen ja mehun. Meillä kävi tuuri, sillä iloinen tarjoilija lupasi erikoiskahvin samaan hintaan, vaikka se ei kokonaisuuteen normaalisti kuulukaan.

Nostalginen Lostari-fiilis puski läpi Suolan sisustuksesta.

Brunssilautaseen kuului lämmin – suorastaan kuuma – ciabatta, kotimaista kirnuvoita, juustoa, porsaanniskaleikkelettä, paahdettua tomaattia, pikkelöityä kurkkua mummon tapaan ja 73 asteessa kypsennetty munakokkeli. Ei-lihansyöjät saivat kaksi juustolaatua yhden hintaan. Jälkiruokana brunssilla oli vaihtuva ”päivän makea”, tällä kertaa ajankohtaisesti pieni ja söpö laskiaispulla. Kaikki luomua!

Ruuassa oli itse tehty fiilis

Runsaisiin buffetbrunsseihin tottuneelle lautasen anti näytti aluksi hieman suppealta, mutta mieli muuttui, kun ruoka pääsi suuhun asti. Hyvistä mauista parasta edusti suussasulava munakokkeli, yksi parhaista mitä olen koskaan saanut. Harmi kyllä unohdin kysyä munakokkelin salaista reseptiä, mutta onneksi bloggaajakollega Huli oli tämän tehnyt ja kertoo postauksessaan pähkinäöljyn ja mustan tryffelin olevan makunautinnon takana.

Ajankohtainen jälkiruoka

Laadun saattoi maistaa myös juustoista, lihasta, voista ja kasviksista eikä vatsantäyttymisongelmia ollut. Noottia kuitenkin siitä, että brunssi oli melko leipäpainotteinen ja olisimme ehkä kaivanneet hieman lisää jotain tuoretta: vihanneksia, hedelmiä tai vaikka smoothieta. Muuten ruoka ei jättänyt toivomisen varaa.

Harmi kyllä, mukavatunnelmainen ravintola oli lähes tyhjä myöhäisiltapäivän brunssiaikaan. Tänne sopisi lisää lauantaibrunsseilijoita reippaasti lisää ilman pöytävaraustakin!

– Flora

Mehun sai valita neljästä vaihtoehdosta.

Pisteet / ruoka: 9-

Pisteet / tunnelma: 8 1/2 (täydempänä olisi ollut vielä viihtyisämpää)

Parasta: Hyvä palvelu, laadukas luomuruoka

Noottia: Brunssi olisi kaivannut ripauksen jotain tuoretta

Erikoista: Munakokkeli oli hieman erikoinen, mutta käsittämättömän hyvä. Resepti jäi mietityttämään pitkäksi aikaa.

Päivän puheenaiheet:  Remontit ja asuntokaupat, Lostari-muistot, Minä olen -messut

ravintolasuola.fi

417 Comments

Filed under Brunssit Punavuoressa