Kello viiden tee

Raikas kurkkuleipä ja maukas metsäsienikrustadi.

Lasillinen kuplivaa, pannu laadukasta teetä ja vähän suolaista & makeaa – aah, miten fiiniä ja ihanaa!

1800-luvulla Englannissa alkunsa saanut After Noon Tea on tyylikäs tapa nauttia laadukkaasta teestä pikkupurtavan kera. Kello viiden teetä tarjoavat Helsingissä ainakin Brasserie Kämp ja Salutorget, minä testasin jälkimmäisen.

Kerrostarjotin täynnä herkkuja.

Salutorgetin kello viiden teehen kuuluu tietysti pannullinen haudutettua teetä, listalla on muun muassa vihreää, valkoista ja Oolong-teetä. Ainakin intialaisessa Darjeeling-teessä oli luonnetta ja potkua.

Teen lisäksi voi valita ottaako juomaksi vielä lasillisen samppanjaa, miksi ei ottaisi? After Noon Tean hinta on 21,80 € ja samppanjalasin kanssa 32,30 €. Laatuun ja tunnelmaan nähden kohtuullista.

Elämäni paras toast skagen.

Teen kanssa on tarjolla sekä suolaisia että makeita pikkuherkkuja. Suolaisista omia suosikkejani olivat ehkä Helsingin paras toast skagen ja suussa sulava metsäsienikrustadi. Se oli niin hyvää, että herkun pikkiriikkinen koko harmitti.

Skonssi lisukkeineen.

Makean osuuden helmiä olivat maukkaat skonssit lisukkeineen: kotitekoisia hilloja ja vaniljakermaa. Älyttömän hyvää oli myös karpalofinancier. Koko menu löytyy täältä.

Teehienostelu hyvässä seurassa piristi kummasti tavallista torstai-iltapäivää. Suosittelen lämpimästi!

Elovena

http://www.salutorget.fi/

286 Comments

Filed under Muuta