Brasserie Kämp uudistui: Michelin-tähtikokin brunssi on kaupungin kallein

Hiotut, söpöt yksityiskohdat

Kävimme testaamassa Brasserie Kämpin brunssin jo viime keväänä, mutta nyt piti mennä uudestaan, koska brunssi oli kokenut muodonmuutoksen. Uuden sunnuntaibrunssin takana on Michelin-tähtikokki Sauli Kemppainen, joten odotukset olivat valtaisan korkealla.

Hopea sopii Kämpin arvokkuudelle.

Hyvää laatua ei saa ilmaiseksi ja brunssi olikin kallistunut sitten viime näkemän: hinta on kuohuviinin kera 45 € ja ilman kuohuviiniä 39 €. Lisäksi kahvi/tee-osasto pitää ostaa vielä erikseen.

Tällä hinnalla Brasserie Kämp saa kunnian olla Helsingin kallein brunssi (tai jos tiedätte kalliimman, niin kertokaa) ja siksi arviokin on tehty hinta-laatukriittiset lasit päässä.

Lihansyöjä-Reissumiehen alkupala-annos.

Brunssi tarjoillaan sunnuntaisin klo 12-16.30 kahdessa kattauksessa ja siihen kuuluu entiseen tapaan buffet-pöydän alkupalat, pääruoka ja keitto sekä jälkiruoka.

Alkuruuan parhaimmistoa olivat lohet ja ihana tryffeli remoulade -kastike, lasissa tarjoiltu skagen, gazpacho sekä itse tehdyt mehut, erityisesti karpalo-minttumehu. Couscous sen sijaan oli hieman kuivahkoa.

Köyhä pääruoka, ihanat lohet.

Pääruuan kohdalla koimme isoimman pettymyksen. Kasvissyöjille ei ollut tarjolla kuin suolainen katkarapukakku ja perunagratiini: ei lohduttanut, että lihansyöjien porsaan ribsit cola-barbecue-kastikkeella olivat meheviä. Myös lämmin keitto oli kanakeittoa.Uppomuna parmankinkkukermalla oli kuitenkin niin hyvää, että kinkkuisuudesta huolimatta sitä piti maistaa kasvissyöjienkin.

Porsaan ribsien kanssa oli cola-barbecuekastiketta.

Jälkiruoka täytti jälleen odotukset: pannukakut terva-kastikkeella oli oivaltava valinta ja taatusti jotain, mitä ei muualta saa. Suklaa- ja vadelmamousse sulivat suussa ja macaronit olivat kauniita. Plussaa myös juustovalikoimasta.

Jälkkärit sulivat suuhun.

Osa partiosta oli sitä mieltä, että brunssilta olisi kaivannut yhtenäistä teemaa, nyt kuljettiin skandinaavisesta ruuasta amerikkalaiseen pistäytyen myös ranskalaisessa keittiössä.

Viime keväänä brunssin testanneet partiolaiset eivät olleet sitä mieltä, että brunssi olisi välttämättä mennyt parempaan suuntaan. Vai lieneekö Brunssipartion kriittisyys kasvanut? 😉 Joka tapauksessa luksusbrunsseista Kalastajatorppa ja Töölönranta kiilaavat tämän edelle.

Kuitenkin jos kaipaat fiiniä ja juhlavaa brunssia, johon satsata normaalia enemmän, arvokasta palvelua ja talviterassia, on Brasserie Kämp oikein hyvä vaihtoehto.

– Flora

Pisteet / ruoka: 9

Pisteet / tunnelma: 9

Parasta: Uppomuna, tryffeliremoulade, jälkiruoka

Noottia: Brunssien perisynti eli pääruuan heikkous, erityisesti (kala-)kasvissyöjän näkökulmasta

Erikoista: Porkkana-inkiväärimehu, tervakastike

Päivän puheenaiheet: Helsingin brunssiskene, ravintola-alan markkinointi

hotelkamp.fi/sunnuntaibrunssi

p.s. Muistattehan osallistua meidän kysely-kilpailuun

2 Comments

Filed under Luksusbrunssit