Hämmentävän mukava ja maukas Kööpenhamina

Meyers Delin brunssilautanen.

Köpistä ei turhaan hehkuteta Euroopan kuumimmaksi ruokakohteeksi. Hodarikioskien ja voileipäbaarien lisäksi kaupunki on täynnä laadukkaiden raaka-aineiden voimaan luottavia huippuravintoloita.

Rakastuin ensipuraisusta kaupungin makuihin ja mukavuuteen. Joka paikassa sai välittömän ystävällistä palvelua, kaikilla oli aikaa turista.

Tivolin jouluvalaistus oli hyvällä tavalla överi.

Joulukuun miniloman (lahja poikaystävältä, ehkä paras lahja ikinä) tarkoitus oli syödä mahdollisimman usein ja paljon. Pieni merenneito jäi näkemättä, mutta testasimme 3 brunssia, Tivolin klassikkoravintolan, Köpiksen teurastamon, kaupungin viileimmän kalaravintolan, Michelin-paikan pikkuveljen ja baariksi muutetun vanhan apteekin.

Myönnetään. Yritin kyllä mankua, että haluan nähdä sen merenneidon, mutta fiksu kanssamatkaaja puhui järkeä.

Tässä reissun suosikkibrunssit ja -ravintolat + monta ylistävää adjektiivia:

Boheemi Kalaset

Kalasetin rouhea brunssi.

Kodikas tunnelma, levysoittimilla ja vanhoilla radioilla koristellut seinät ja rakkaudella valmistettu brunssi – tykkäsin.

Idyllinen Granola

Granolan brunssi oli maltillinen mutta maukas.

Vanhaan hedelmäkauppaan remontoitu Granola toi mieleen New Yorkin kahvilat. Pieni ja idyllinen kahvila on suosittu brunssipaikka.

Ihanat mustikkasmoothiet oli maustettu inkiväärillä.

Granolan brunssin tähtiä olivat raikkaat ja kekseliäät smoothiet.

Mayers Deli

Tiski täynnä tavaraa.

Meyers Deli panostaa sesonkiin sopiviin laadukkaisiin raaka-aineisiin. Isosta delistä voi brunssin jälkeen ostaa mukaan leivonnaisia, makeisia, teetä tai lähi- & luomuherkkuja.

Sopivasti suolaista ja makeaa.

Tässä brunssissa parasta oli mehevä leipä ja tuore lohi.

Madklubben Tivoli

Tivolissa on useampikin laaturavintola, me testasimme ison ja komean Madklubbenin. Laadukasta ruokaa kohtuuhintaan, ilman hössötystä. Madklubben-ravintoloiden idea on nerokkaan yksinkertainen.

Manifesti kuuluu näin: “Good food in nice surroundings, no long stories and intimate details about everything they serve, but do ask if you have questions – and speak up if something doesn’t live up to your expectations; tomorrow it will be too late to correct it.”

Aamanns

Lohileipä oikealla oli täydellinen.

Paikallinen kokkijulkkis Adam Aamann on palauttanut smörrebrödeille niiden ansaitseman arvostuksen. Testasimme taidolla valmistettuja herkkuleipiä Aamannsin delissä, koska ravintolapuoli oli täynnä.  Aah, voisin elää voileivillä!

Kødbyens Fiskebar

Bib Gourmand -maininnan saanut Fiskebar sijaitsee Kööpenhaminan trendikkäässä ravintolakeskittymässä entisellä teurastamoalueella. Illallinen viileän tyylikkäässä kalaravintolassa oli yksi elämäni parhaista. Maistoin muun muassa merisiiliä!

Manfreds & Vin

Chic ja Cool. Michelin-ravintola Relaen rento pikkuveli on erikoistunut luonnonmukaisiin viineihin. Erinomaisen kasvispainotteisen ruoan lisäksi Manfreds & Vin teki meihin vaikutuksen palvelullaan. Tuttavallisesti vinoillut tarjoilija (puhetta oli mm. suomalaisten formulakuskien ääntämisestä) piti meistä illallisen alusta loppuun hyvää huolta.

Torvehallerne

Tällä tiskillä söimme lounaan.

Kaksi modernia kauppahallia täynnä myyntipisteitä, joista voi ostaa ruokaa & juomaa mukaan tai syödä heti. Huom! Myös viiniä saa ostaa ja juoda shoppailun ohessa. Halleissa pörräsi suoraan töistä tulleen näköistä sakkia lasillisilla, mahtavaa!

Elovena

422 Comments

Filed under Brunssit ulkomailla