Studioravintola Paksun tasalaatuinen ja rento brunssi

Leipä ei näyttänyt erikoiselta, mutta maku yllätti

PÄIVITYS 13.3.: Studioravintola Paksu lopettanut toimintansa vain neljän kuukauden aukiolon jälkeen.

Uusi vuosi ja uudet brunssikujeet! Helsingin keskusta on saanut jälleen yhden kelpo brunssiehdokkaan. Lauantaina ja sunnuntaina klo 10-15 brunssia tarjoileva Studioravintola Paksu avasi ovensa noin kuukausi sitten. Paikan konsepti on mielenkiintoinen: iltaisin klubeja, ruokaa aamusta myöhäiseen yöhön ja paikan kyljessä valokuvausstudio.

Sisääntuloa koristaa persoonallinen sohva.

Brunssi on keskustan edullisimmasta päästä: noutopöytä maksaa 15 €, lisämaksusta voi tilata munakkaan, täytetyn leivän tai vaikka smoothien. Ruoka ei testikerralla tarjonnut suuria makuelämyksiä, mutta ei myöskään pettymyksiä. Ainekset olivat tuoreita ja laadukkaita.

Täysi satsi

Noutopöytään kuului runsas salaattivalikoima ceasar-salaatista sienisalaattiin, lihansyöjille paljon perusleikkeleitä, hedelmiä, croissantteja, marjoja, jogurttia, mehua ja mehevät suklaa- ja porkkanakakun palat. Erityiskehuja saavat tuoreet leivät, teevalikoiman runsaus ja salaatit. Juustonystävälle tarjonta oli sen sijaan laihaa ja keitetty kanamunan liian raaka ja sen kuoriminen lähes mahdotonta.

Jälkkärikakut olivat tuhteja ja palat sopivan kokoisia.

Buffet-pöydän lisäksi tilasimme listalta smoothien 2 € ja päivän munakkaan 4 €. Smoothie maistui esanssiselta mangolassilta, munakas oli perushyvä. Listalla olevat täytetyt leivät tuntuivat hieman turhilta, koska itse noutopöydänkin leipä oli niin maistuvaa.

Listalta tilatut lisukkeet.

Paksun miljöö oli rento ja noutopöydän ympäristö tarpeeksi väljä. Lapsiperheitä oli ajateltu omalla lapsinurkkauksella leikittäjineen. Täällä istuisi pidempäänkin!

Näköyhteys keittiöön

Pisteet / ruoka: 8-

Pisteet / tunnelma: 9

Parasta: Leivät, laadukkaat salaatit, a la carte -lisävalikoima

Noottia: Kananmunien kypsyys, leikkeleosaston tavallisuus

Erikoista: Seinällä olevilta screeneiltä saattoi seurata keittiön toimintaa. Miten kokki käyttäytyy?

Päivän puheenaiheet: Joululoma, vuodenvaihde, vierailevan tähden Suomen vierailu

-Flora

paksu.fi

661 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Edulliset brunssit, Lapsiystävälliset brunssit, Lauantaibrunssit