Sievä Cafe Köket ja logistiset ongelmat

Köketin valikoima on niin laaja, että pöytä täyttyi hujauksessa.

Cafe Köket sijaitsee aivan Senaatintorin tuntumassa, mutta kukaan meistä ei ollut sinne aiemmin eksynyt.  Sympaattinen kahvila tarjoaa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16 duunarin brunssia ja järjestää myös erilaisia teemabrunsseja, kuten joogabrunssi, improbrunssi tai designmyyjäiset-brunssi. Olisi ollut hauskaa kokeilla erikoisteemaa, mutta päädyimme testikäynnille tavallisena lauantaina.

Kaunis esillepano, mutta ruuan ottaminen ei ollut helpoimmasta päästä.

Duunarin brunssi maksaa 15 € ja 17 eurolla mukaan sai myös erikoiskahvin. ”Teinarit” saavat brunssin kympillä ja ”skidit” vitosella.

Hinta-laatusuhde on hyvä, brunssiin kuuluu laaja valikoima leipää, leikkeleitä, puuroa, jugurttia, karjalanpiirakoita, salaattia, hedelmiä ja makeita herkkuja. Tarjonta on enemmän aamiaishenkinen, lämpimällä ruuallakin oli kuitenkin edustus lihapullien, nakkien ja paahdettujen kasvisten muodossa.

Kasvissyöjän pääruoka.

Ruuan ehdotonta kärkikastia olivat smoothie, pehmeäksi haudutettu puuro sekä jälkiruokapannukakut, jotka veivät kielen täysin mennessään. Muussakaan tarjonnassa ei ollut moittimista, kahvi tosin oli kuulemma niin pahaa, että erikoiskahviin kannattaa satsata kaksi euroa.

Niin söpöä ja sievää.

Paikkana Cafe Köket on sievä pallo- ja raitakuoseineen ja värikkäine astioineen, mutta kuten valitettavan usein brunsseilla, logistiikka toimii heikosti. Ruoka oli aseteltu niin sumppuun, että jo kolmen ihmisen samanaikainen ruuan ottaminen aiheutti merkittävää ruuhkaa. Ottimet eivät toimineet ja ruokaa täytyi monessa kohtaa ravistella irti useita sekunteja. Pahimmat ongelmat koki Reissumies, jolle paahdettujen kasvisten tarjoiluastian kansi tuotti ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Ruuhkaisimpina hetkinä kannattaa siis ottaa mukaan hyvät hermot.

Pelkästään pannukakun takia kannattaa mennä Cafe Köketiin!

Kaiken kaikkiaan Cafe Köket on mukava lisä Helsingin ydinkeskustan brunssivalikoimaan ja miljöönä viihtyisä. Ja ne pannukakut! Paljastakaa meille salainen reseptinne, kiitos.

Jälkiruoka oli mukavasti tarjolla ikkunalaudalla.

Pisteet / ruoka: 8

Pisteet / tunnelma: 8+

Parasta: Pannukakut, puuro, laaja valikoima. Teemabrunssia pitää päästä myös kokeilemaan!

Noottia: Pienet tilat varmasti rajoittavat, mutta logistiikkaa kannattaisi silti miettiä

Erikoista: Miten kädet riittävät, jos toisessa on lautanen ja toisessa kansi?

Päivän puheenaiheet: Koko Brunssipartio koossa, joten kattava kuulumis- ja suunnitelmakeskustelu

cafekoket.fi

Skumppaa ei Cafe Köketistä saa, joten piti vielä poiketa Kiseleffin talon yläkertaan. 🙂

– Flora

548 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Edulliset brunssit, Lapsiystävälliset brunssit, Lauantaibrunssit