Trattorio Sognon lauantaibrunssi hurmaa yksityiskohdilla

 

Ruoka-annos kuin taideteos.

Tässä se on! Peräänkuuluttamamme brunssi, jossa on persoonaa, hyvä hinta-laatusuhde ja joka on selkeästi brunssi eikä mikään sinne päin. Kolmisen viikkoa sitten Töölöön avannut Trattorio Sogno onnistuu brunssiavauksessaan erinomaisesti.

Brunssilautasvaihtoehtoja on kaksi: kalan ystäville 16 € ja lihan ystäville 18 €. Lisäksi listalta voi valita lisäelementtejä uppomunasta hedelmäsalaattiin noin kolmen euron lisähintaan. Brunssia tarjoillaan lauantaisin klo 11-15.

Kuiva mysli ja makoisa mehu.

Trattorio Sogno panostaa yksityiskohtiin sekä brunssilautasen asettelussa että ravintolan sisustuksessa. Eteemme tuotu lautanen oli kuin pieni taideteos, jossa jokaisella ruualla on paikkansa. Olin testauskäynnillä Elovenan kanssa ja molemmat otimme kalalautasen sekä maistoimme listalta myös uppomunaa ja mysliä. Mukana olisi ehdottomasti pitänyt olla lihansyöjä, koska italialaiset parmankinkut jäi nyt tällä kertaa testaamatta.

Persoonallinen tapetti.

Kalalautasen italialaista makuantia edustivat foccaccia, artisokat, oliivit ja italialaiset juustot viikunahillolla. Foccaccia oli hieman kuivaa, mutta maukasta ja oliivit herkullisuudessaan kaukana kaupan purkkioliiveista. Kermajuusto ja feta (jota ei olisi fetaksi arvannut) olivat suussasulavia.

Perinteisempiä makuja lautasella olivat juuri sopivan suolainen munakokkeli, perunasalaatti, laadukkaat savulohi ja graavilohi pehmeällä kastikkeella, vihreä salaatti ja paahtoleipä. Sillin olisimme ehkä jättäneet pois, se riiteli pahasti italialaisten makujen kanssa.

Maut oli mietitty loppuun asti.

Hintaan kuului lisäksi tuoremehu, jonka saattoi valita kolmesta vaihtoehdosta, valitsemamme ananas-greippimehu oli täydellinen yhdistelmä makeutta ja kirpeyttä. Kahvi ja haudutettu tee tuotiin italialaiseen tapaan ennen ruokaa. Makeampaa osastoa edustivat hieman mauton jogurtti-vadelmat-yhdistelmä sekä tymäkän suklainen suklaakakku, jossa oli aavistus appelsiinin makua.

Uppomuna oli oikeaoppisesti valmistettu, mutta kaipasi ehkä hieman suolaa. Mysli tuotiin oudosti kuivana ja jäi epäselväksi, minkä kanssa se olisi pitänyt nauttia, kun jogurttiakin oli suhteessa huomattavasti vähemmän.

Jälkkärisuklaakakku näytti kuivalta, mutta maku oli pehmeä.

Liian usein brunsseilla on panostettu määrään laadun sijaan, mutta ei täällä. Uusi italialaisravintola oli selkeästi panostanut lähes kaikkien ruokalajien makuun yksityiskohtaisesti. Brunssin koko oli silti meille juuri sopiva.

Ravintolan sisustuksessa oli selkeästi yritystä, viehättäviä yksityiskohtia löytyi jopa wc:stä ja ruuan valmistusta saattoi seurata avokeittiöstä. Ainoa miinus siitä, että paikan suuri koko ja tyhjyys vei viihtyisyyttä, pienenä ja intiiminä paikkana sisustus olisi toiminut vielä paremmin.

Trattorio Sognon miljöötä.

Kaiken kaikkiaan pointsit persoonallisena ja laadukkaana uutena brunssitulokkaana. Lisää tällaisia!

-Flora

Terassi ja tunnelmaan sopivat kuivuneet lehdet. Sattumaa vai tarkoituksellista?

Pisteet / ruoka: 9-

Pisteet / tunnelma: 8 1/2

Parasta: Mehu, italialaiset juustot, tuoreet kalat, munakokkeli, oliivit, kaunis kattaus

Noottia: Sillin maku ei sopinut lautaselle, jogurttikokonaisuus oli mautonta

Erikoista: Yksityiskohdat: mietimme jopa, oliko terassin lattialla olevat puunlehdet aseteltuja vai siinä vahingossa

Päivän puheenaiheet: Brunssisuunnitelmat, edellisen illan juhlat

www.trattoriosogno.fi

423 Comments

Filed under Lapsiystävälliset brunssit, Lauantaibrunssit