Tokyo55:n sushibrunssi herätti kysymyksen brunssin määritelmästä

Sushia ja skumppaa.

Töölössä sijaitseva Tokyo55 tarjoilee sushibrunssia lauantaisin klo 13-15. Kävimme Reissumiehen kanssa testikäynnillä kolmantena lauantaina brunssin aloituksesta, ja sushin (tai brunssin) ystävät olivat selvästi löytäneet heti paikan, koska se oli tupaten täynnä.

19 euron hintaiseen lauantaibrunssiin kuuluu sushivalikoima, johon saa valita mieluisensa erikoismakin, hosomakin ja kuusi nigiriä (kahden pareissa).  Kaikesta muusta paitsi vedestä joutuu maksamaan erikseen. Sushi oli keskitasoa parempaa ja valikoiman parasta antia olivat erikoismakit: oma tempuroitu lumirapu-tuorejuustoa, majoneesia ja mätiä sisältänyt Tokyomaki ja Reissumiehen Spicylohimaki. Päivän erikoisnigiri nokkakala oli hieman turhan kalainen, mutta lohi- ja tonnikalanigirien kala oli mukavan tuoretta.

Erikoismaki spicylohi puikkoihin.

Kaiken kaikkiaan siis ihan mukava sushiateria, mutta neljän euron tarjousskumppaa lukuun ottamatta se tuntui enemmän lounaalta kuin brunssilta. Olemme peräänkuuluttaneet useasti persoonallisia brunsseja, mutta tämä tapaus herätti kyllä kysymyksen, mitä voidaan kutsua brunssiksi ja mitä ei.

Sushia syödessämme pohdimme, että jo nimensä perusteella brunssi on aamiaisen ja lounaan yhdistelmä. Brunssi kuuluu myös kiinteästi viikonloppuun, jolloin se tarjoillaan aamupäivästä iltapäivään. Näistä kriteereistä Tokyo55 ehkä täytti juuri ja juuri tarjoiluajan. Aamiaisosuus puuttui.

Nigirit ja makit siistissä rivissä.

Ehkä turhan tiukkista, mutta brunssi tuntuu olevan tällä hetkellä niin muodikas termi, että sitä käytetään myös väärin.  Monet paikat kutsuvat myös arkiaamiaisiaan brunsseiksi. Tokyo55:n sushibrunssi olisi ehkä tuntunut enemmän brunssilta, jos he soveltaisivat toimivaa lounasbuffet-konseptiaan ja lisäisivät sushin oheen jotain aamiaiseen viittaavaa. Tai edes jos kokonaissettiin olisi kuulunut kahvi ja jälkiruoka.

Joka tapauksessa plussaa personallisesta brunssiyrityksestä ja sushibrunssin hinta-laatusuhteesta. Jälkkäriosuus oli pakko kuitenkin hakea Töölöntorin torikahvilasta.

Bonus-jälkkärinä itseleivotut piirakat.

Pisteet / ruoka: 7 1/2 (vaikea verrata muihin)

Pisteet / tunnelma: 8 1/2

Positiivista: Ensimmäinen sushibrunssi Suomessa 

Noottia: Brunssifiilis puuttui

Erikoista: Wasabi oli todella tujua ja tahmeaa, joka aiheutti yllättäviä tilanteita.

Päivän puheenaiheet: Brunssin määritelmä, uudet työkuviot

Mitä teidän mielestänne voi kutsua brunssiksi ja mitä ei?

www.tokyo55.fi

– Flora

182 Comments

Filed under Helsingin brunssit, Lauantaibrunssit