Berliinin ravintolalöydöt

Anna Blumen herkkulautanen.

Asukkaiden näköinen kaupunki. Tähän tulokseen tulin, kun tutustuin kesällä hurmaavan boheemiin Berliiniin. Vasta nyt! Kaupungin brunssi- ja ruokakuvioista olin kuullut niin paljon hyvää, että odotukset olivat korkealla. Ja ihan syystä.

Mauerparkin Caipirinha-kioski.

Pidennetyn viikonlopun saldo oli yksi ihan ookoo brunssi, yksi superhyvä brunssi, pari huikeaa ravintolaa ja ruokahifistelijän taivas – KaDeWen herkkuosasto!

Cafe Restaurant Morgenland

Cafe Morgenlandin brunssi sopii hyvin kasvissyöjille, paljon vihanneksia ja hedelmiä.

Kreuzbergin Cafe Morgenlandia kehuttiin monessa ruokajutussa ja sen tiesi myös meidän paikallinen opas, sinne siis. Brunssi oli runsas ja piristävän eksoottinen (vahvoja mausteita ja etnisiä makuja), mutta ei ihan vakuuttanut meitä.

http://morgenland-berlin.de/index_en.html

Anna Blume

Tuoretta leipää ja tymäkkä Bloody Mary.

Mutta Prenzlauer Bergin ihana Anna Blume ylitti odotukset. Suosittuun paikkaan piti hetki jonottaa, mutta brunssi oli sen arvoinen. Tuore leipä, maukkaat tahnat, hedelmät ja laadukas kahvi jäivät parhaiten mielen aurinkoisesta brunssista Anna Blumen terassilla.

Anna Blumen terassi oli täynnä.

http://www.cafe-anna-blume.de/

YamYam

Edullista ja superhyvää korealaista. Ruoka ja juomat tilataan tiskiltä, mutta annokset tarjoillaan pöytiin.

http://www.yamyam-berlin.de/

La Raclette

Kreuzbergissä sijaitseva tunnelmallinen pikkuravintola. Takkatulen loimussa syödään raclettejuustoa ja muita ranskalaisen keittiön herkkuja. Illallisen jälkeen voi siirtyä vieressä olevaan saman omistajan baariin, loistavat cocktailit ja superystävällinen palvelu.

http://www.la-raclette.de/restaurant/start.html

KaDeWen ruokaosasto

Stockmannin Herkun esikuva on ruokaihmisen taivas. Tavaratalon valtava gourmet-osasto on täynnä viini- ja ruokabaareja. Kalatiskiltä voi ostaa mereneläviä kotiin ja tilata samalla huikopalaksi ostereita ja kuohuvaa. Berliiniläiset käyvät KadeWessa lounaalla ja työpäivän jälkeen lasillisella. Kannattaa kokeilla KaDeWen omaa samppanjaa!

http://www.kadewe.de/de/gourmet/

Berliiniin pitää päästä pian uudestaan,

Elovena

Pst. Mikä on sinun suosikkiravintola tai brunssipaikka Berliinissä?

341 Comments

Filed under Brunssit ulkomailla