Cafe Veganissimon vegaanibrunssi jättää hyvän mielen

Tällä kertaa ruoka maistui paremmalta kuin näytti.

Bistro Artesanan tilalle Sörnäisiin avannut Cafe Veganissimo tarjoilee lauantaisin klo 11-15 brunssia 15 euron hintaan. Noutopöydästä tarjoiltava brunssi on kokonaan vegaaninen eli ei sisällä eläinkunnan tuotteita. Taitaa olla ainut brunssi laatuaan Helsingissä.

Veganissimo on nettisivujen mukaan ensisijaisesti vegaanisiin kasvisruokiin erikoistunut pitopalveluyritys, joka tarjoaa arkisin lounasta. Tunnelma lauantaibrunssilla oli viihtyisän kotikutoinen: sisustusta voisi sanoa jopa hieman nuhjuiseksi, mutta ekologisuus ja maanläheisyys huokui tekemisestä.

Brunssin ehdottomasti parasta antia olivat erilaiset tahnat: hummus, jonkinlainen vegaanikokkelia muistuttava tahna sekä tofua sisältänyt munavoita jäljitellyt tahna. Myös soijanakit sekä pehmeä marjasmoothie toimivat erinomaisesti, samoin karjalanpiirakat, jälkkäripannukakku ja leipä, joista tuli kotona leivottu fiilis.

Värikkäät juomat: smoothie ja appelsiinimehu.

Vegaanibrunssin olisi toivonut panostavan enemmän laadukkaisiin kasviksiin ja hedelmiin. Salaatti oli parhaat päivänsä nähnyt ja persikkalohkosta sain sen verran pahan allergiakohtauksen, että se tuntui olevan kieritelty torjunta-aineissa  (luomupersikoista en allergiaa saa). Mysli oli maistuvaa, mutta sen kanssa olisi toivonut soijajugurttia pelkän soijamaidon sijaan. Soijamaito ei oikein ollut ystävä myöskään kahvin kanssa. Sen sijaan inkivääriä sisältänyt vihreä tee oli taivaallista.

Kaiken kaikkiaan hinta-laatusuhde oli mukiinmenevä ja ennen kaikkea vegaanibrunssista jäi hyvä mieli. Sen jälkeen oli hyvä siirtyä teemaan sopivasti Vojon hyvän olon pop-upiin.

– Flora

Jälkkäripannari sopi hyvin inkivääriteen kanssa.

Pisteet / ruoka: 7-

Pisteet / tunnelma: 8

Positiivista: Vegaaniruuastakin saa herkullista: tahnat, leivonnaiset ja smoothie maistuivat

Noottia: Huonolaatuiset vihannekset ja hedelmät

Erikoista: Ampiainen piinasi brunssilaisia

Päivän puheenaiheet: Kuulumisten vaihto ystävän kanssa, jota ei ollut nähnyt liian pitkään aikaan

www.veganissimo.fi

307 Comments

Filed under Brunssit Kalliossa, Edulliset brunssit, Lapsiystävälliset brunssit, Lauantaibrunssit