Ravintola Puro – brunssi työpaikkaruokalassa

Alkuruuat näyttivät paremmilta kuin maistuivat.

Kampin Sähkötalossa sijaitseva Ravintola Puro tarjoilee lauantaisin brunssia noutopöydästä 22 euron hintaan. Lounasravintolana toimiva paikka löytyy 8. kerroksesta ja näköala on sen mukainen: terassiparvekkeelta avautuu komea, urbaani näkymä Kampin kattojen ylle.

Näköalaan ravintolan tunnelma valitettavasti päättyykin. Fiilis ravintolassa on työpaikkaruokalamainen eikä kovin viihtyisä. Väkisin tulee mieleen, ettei brunssi yksinkertaisesti kaikkialle sovi. Palvelukin muistutti työpaikan lounaista: ravintolahenkilökunta seisoi tiiviisti tiskin takana, muualla sai hoitaa hommat itse.

Pääruoka miellytti alkuruokaa enemmän, mikä on harvinaista.

Jotain hyvääkin työpaikkaruokalameiningissä, sillä noutopöydän ruokien sisältö oli hyvin merkitty myös erikoisruokavaliota noudattavien näkökulmasta.

Buffetin ruokatarjonta oli melko perinteistä leikkeleineen, salaatteineen ja graavattuine lohineen. Alku-, pää- ja jälkiruokalinjastot näyttivät melko herkullisilta, mutta makua ei harmi kyllä ollut kovin paljoa enempää kuin tavallisella linjastolounaalla.

Pannacotta oli herkullista ja suklaakakkukin ”ihan jees”. Kahvia sai santsata niin paljon kuin halusi, mutta maku ei säväyttänyt.

Ruuasta oli vaikea löytää mitään säväyttävää, mutta valopilkkuja edustivat paahdetut kauden juurekset, kokonaisena paahdettu lohenselkä sekä jälkiruuan vaniljapannacotta ja marjamelba. Foccaccia, sämpylät ja saaristolaisleipä näyttivät herkulliselta, mutta syödessä heräsi kysymys niiden tuoreudesta.

22 eurolla sai kyllä vatsansa täyteen, mutta määrä ei korvaa laatua ja siksi hintakin on turhan kova. Kuohuviinilasin saa onneksi 4,50 eurolla ja skoolata voi aurinkoisena päivänä terassilla yrittäen unohtaa työpaikkalounastunnelman.

Brunssi syyskuisessa auringonpaisteessa ja tässä maisemassa. Mikä ettei!

Pisteet / ruoka: 6

Pisteet / tunnelma: 6

Positiivista: Kahdeksannen kerroksen terassi, tosin tämä ei talvella lämmitä

Noottia: Ruuan mauttomuus ja persoonattomuus, työpaikkaruokalatunnelma

Erikoista: Sisääntulo näyttää auditorion ovelta. Reissumies sai muita odottaessaan seikkailla vartin pitkin ravintolaa yksin ilman että kukaan kiinnitti huomiota palvelumielessä.

Päivän puheenaiheet: Yt-neuvottelut, Brunssipartion kehityssuunnitelmat

http://www.ravintolapuro.fi

– Flora

p.s. Brunssipartiota voi nyt seurata Twitterissä ja Pinterestissä

2 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Helsingin brunssit, Lauantaibrunssit