Parsafrittata

Elämäni ensimmäinen parsafrittata onnistui yllättävän hyvin.

Paras parsa-aika on kohta ohi, mutta niputettuja ihanuuksia on vielä toistaiseksi tarjolla! Testasimme tämän version (oma muunnelma netistä löytyneistä resepteistä) brunssilla, mutta frittata sopii hyvin myös piknikille tai juhannusjuhlien herkuksi. Maistuu hyvältä sekä lämpimänä että jääkaappikylmänä.

Parsafrittata

(Noin 6 annosta)

  • 400 g vihreää parsaa
  • nippu kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 8 kananmunaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • reilusti mustapippuria
  • 150 g parmesaania

Huuhtele parsat ja leikkaa puumaiset päät pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 2-4 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta. Leikkaa jäähtyneet parsat paloiksi.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste, ranskankerma, valkosipuli, hienonnetut kevätsipulit ja basilika sekä mausteet.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla. Leivinpaperia ei kannatta turhaan leikata ympyränmuotoiseksi, rutattu paperi tekee reunoista hauskan röpyliäiset. Asettele parsat kakkuvuoan pohjalle ja kaada munaseos päälle.

Kypsennä frittataa 175-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.  Kauniin ruskean pinnan munakkaaseen saa kypsentämällä sitä lopuksi grillivastuksilla. Tarjoile frittata raikkaan salaatin kanssa.

Leave a Comment

Filed under Reseptit