Kiila ja herkkuputoukset Helsingin keskustassa

Alkupalapöydän listaus.

Helsinkiin on tullut kiitettävästi uusia brunssitulokkaita viime aikoina. Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmassa, eli aivan ytimessä kevään aikana avannut Kiila Food & Bar on ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan parhaasta päästä.

Sunnuntaina tarjoiltava buffet-brunssi maksoi 19,90 € sisältäen omat pöytänsä alku-, pää- ja jälkiruualle. 3,50 euron lisähintaan olisi saanut aamiaisdrinkki-Mimosan. Ei paha!

Salaattien määrä ilahdutti.

Alkuruokapöydästä löytyi mm. hyvä setti salaatteja (pestopasta-, katkarapuskagen-, viher- ja ceasar-), lämpimiä cocktailpiirakoita suolaisen munavoin kera, suolaista piirakkaa ja pehmeitä croissantteja. Maut olivat erinomaiset, mutta miinusta siitä, mihin moni muukin brunssipaikka sortuu – missään ei ollut tarkkaan esillä ruuan tarkkaan koostumusta. Ei-lihansyöjänä pähkäilin piiraan sisältöä ja lopulta jätin sen ottamatta.

Appelssiinimehu ja persoonalliset kannut.

Paljon vihreää, mutta paljon makuja.

Lämpimän ruuan osuus oli valitettavan vaisu ja jälleen näin ei-lihansyöjänä, itse en saanut muuta syötävää kuin uusia perunoita ja mautonta munakokkelia. Brunssikaverini mukaan BBQ-kana oli kuitenkin hyvää ja paistettu häränrintakin ok. Pekoniakin olisi ollut lihanhimoisille.

Vasemmalla ylhäällä käteen jäänyt pääruokaosuus.

Jälkiruoka-anti sen sijaan oli yksi parhaista, mihin Helsingin brunsseilla olen törmännyt. Suklaakakku oli mudcake-tyylisen mehevää ja sen rinnalla tarjoiltu vadelmahillo maistui tuoreilta vadelmilta – ei todellakaan miltään esanssivalmishillolta. Pyöreä munkki oli suussasulavan pehmeä, kuin kotiuunista ja iso levy brie-juustoa hillon ja croissantin kera nyt on aina kestosuosikkini. Makean tarjoilun kruunasi yksi erikoisimmista asioista, joihin olen brunssilla törmännyt: suklaa- ja kinuskikastikeputoukset, joihin sai dipata ananaspaloja ja vaahtokarkkeja. Mistä tuollaisia saa ostaa, haluan miniversion kotiin!

Ei se sorttien määrä, vaan ruuan laatu.

Tässä ne putoukset ovat!

Jälkkärilautanen. Punertava kreemi oli outoa, muut herkkua.

Kiilassa tuntui olevan mukavasti tilaa eli ilmeisesti brunssikansa ei ole aivan täysin tänne vielä löytänyt, mutta ottaen sijainti ja brunssin maukkaus huomioon, voinee menestystä povata lähitulevaisuuteen. Erittäin positiivinen lisä brunssitulokkaisiin, joka todisti, että yksi hyvin persoonallinen elementti ja ruuan makuun panostaminen saa brunssin todella jäämään mieleen.

Maisema ikkunapöydästä.

Vielä yksi jälkkäripöytäkuva.

Pisteet / ruoka: 9- (ilman huonoa pääruokaa olisi korkeampikin)

Pisteet / tunnelma: 8 + (sisustus ei hirveästi jäänyt mieleen, mutta maisema kohdillaan)

Positiivista: Suussasulavat jälkiruuat, pelkästään niiden takia tänne kannattaa mennä

Noottia: Kasvisruokailijoita ei millään lailla huomioitu pääruuassa

Erikoista:  Suklaa- ja kinuskikastikeputoukset!

Päivän puheenaiheet: Kuulumiset kevään reissujen jälkeen

ravintolakiila.fi

- Flora

p.s. Kamerasta loppui akku ensimmäisen kuvan jälkeen, joten pahoittelut kännykällä napsittujen kuvien laadusta.

20 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Lapsiystävälliset brunssit, Lauantaibrunssit

 • http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/ Huli

  Ihana kuulla, että Kiila oli käymisen arvoinen paikka! Varasin sinne juuri eilen pöydän parin viikon päähän. En malta enää odottaa noita munkkeja ja suklaaputousta!

 • http://vivaciabatta.blogspot.com aleksi

  heh nuo ihanat munkit on Fasun pakasteita joita ei ole edes jaksettu sokeroida pakkasesta oton jälkeen kun sokeri on sulanut..

  • http://brunssipartio.wordpress.com Brunssipartio

   Enpä ole Fasun pakasteita maistanut, mutta pitääpä ostaa niitä kotiin, jos tuolta maistuvat!

 • http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/ Huli

  Nyt on Kiila sitten testattu. Suklaaputos onneksi oli, mutta munkkeja ei ollut misään.. Plääh! Noi oranssit kannut olivat muuten maailman epäkäytännöllisimmät!

  Mutta tykkäsin silti kovasti Kiilan brunssista, sai arvosanakis 9+.
  http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/06/13/brunssi-kiila-hki/

  • http://brunssipartio.wordpress.com Brunssipartio

   Näemmä vaihtelevat ruokia usein. Joistain muista blogeista kuin luin, olivat ruuat olleet aivan erilaiset keväällä…

 • Pingback: Helsingin parhaat terassibrunssit | Brunssipartio

 • Paula

  ihanaa että olet tehnyt tällaisen brunssisivuston, josta saa hyviä vinkkejä uusista paikoista, kiitän :)

  • http://brunssipartio.wordpress.com Brunssipartio

   Kiva, että tykkäät. Brunssipartio kiittää! :)

 • http://ruuhkavuodatus.blogs.fi/ Terhikki

  Käytiin lauantaibrunssilla tänään, tarjoilija sanoi sen olevan enemmänkin aamiainen ja niin se olikin. Henkiläkunta oli ihan hukassa- aamiainen oli ollut käynnissä jo puoli tuntia, eikä esim. lusikoita tai kulhoja ollut missään. Munakokkeli ja pekoni oli maukasta, muita lämpimiä oli nakit ja lihapullat. Jälkiruokana maustekakkua, joka oli mautonta, sen seurana joku maustettu kermavaahto tms. (ei kylttejä, ei tiedetty mitä oli) ei maistunut juurikaan miltään. Salaateista kasvissyöjälle oli ceasar ja nuupahtanut vihersalaatti, fetakuutiot olivat hyviä. Leikkeleitä vain yhtä sorttia, samoin juustoa. Mehut (omena ja appelsiini) oli VIP-merkkisiä (!) eli tukun halvinta laatua. Maitoa löytyi vain yhdestä pienestä kannusta kahvin vierellä, ei myslin ja murojen luota. Karjalanpiirakat kelmeiksi paistettuja pikkupiiraita, munavoi oli hyvää. Croissantit peruslaatua. Hedelmiä oli tarjolla vain kokonaisina, hedelmäsalaatti olisi ollut asiakasystävällisempää. Kokonaisuudessaan aika ankea hintaan nähden (14, 90€). Koska 11-vuotiaasta meni myös täysi hinta, en voi suositella mitenkään lämpimästi lauantain riistohintaista aamiaista.

  • http://brunssipartio.wordpress.com Brunssipartio

   Kiitos lauantairaportissa! Mekin olemme jälkikäteen kuulleet, että sunnuntai- ja lauantaibrunssien laadussa on huima ero. Lauantaina ei esim. jälkiruokaa ole juurikaan. Harmi, koska asiakkaita löytyisi varmasti kalliimmalle ja laadukkaammalle lauantaibrunssillekin..

 • http://lwbrunch.blogspot.com/ S @ Ladies Who Brunch

  Yhdymme edelliseen, testasimme lauantaibrunssin (sillä nimellä se kuitenkin kulkee) ja siitä jäi aika ristiriitainen fiilis. Varsinkin jälkkärit olivat pettymys:
  http://lwbrunch.blogspot.fi/2012/07/kiilan-brunssi.html

 • Pingback: Tasapaksuhko Café Lasipalatsi | Brunssipartio

 • noora k

  Tänään testattu sunnuntaibrunssi, suurin odotuksin tämän arvostelun perusteella.. Mutta voi mikä pettymys. Ruokavalikoima oli muuttunut ja vähenyntynyt ja mikä pahinta, ei enää suklaaputousta! Se oli ehkä suurin syy miksi tuonne menin, melkoisena suklaanystävänä. Todella harmi.
  Eikä valikoimassa muutenkaan, ikävä kyllä, ollut kehumista.
  Istumapaikan suhteen minulla kävi kuitenkin onni, sillä tavoitteeni oli lukea sunnuntai-Hesaria kaikessa rauhassa, näin pöytäävaraamattomana jouduin ”etubaarin” puolelle. Onni osoittautui siten, että kyseinen alue oli hiljaisempi ja valoisampi kuin varsinainen pääsali. Siinä istuksin auringossa katsellen Kalevankadun ja Manskun risteyksessä hulisevia ihmisiä.
  Ja pöytäkin oli riittävän iso Hesarille. :D

  • http://brunssipartio.wordpress.com Brunssipartio

   Onpa ikävä kuulla, että taso heittelee ja putoukset olivat vain hetken herkkua! Pointsit tippuu heti.

 • Anni

  Luin blogipostauksen ja päätin heti varata pöydän Kiilasta ystäväni synttäribrunssia varten. No – kävimme siellä sunnuntaina ja kokemus oli karvas pettymys. En menisi uudestaan. Kaikki yllä hehkutettu puuttuui. Ja kuten kirjoituksessa mainittiin, missään ei sanottu, mitä ruoka. Tosin kysyin heiltä jo ennakkoon suklaaputouksesta ja he sanoivat, että sitä heillä ei enää ole. Mutta ei ollut sitä suklaakakkuakaan :I Eikä itseasiassa mitään noista herkuista, mitä yllä on kuvattu. Jälkkäripöydässä oli kermakakkua, tähtitorttuja ja piparikermaa tms. ja pipareita. Ei mitään eritystä :( Pääruokana kermalihapullia ja perunamuusia. Ne olivat brunssin parasta antia. Brietäkään ei muuten ollut. Muiden kommenttien perusteella osasin ehkä odottaa pettymystä, mutta en ehkä näin suurta. Todella ikävää, että eivät ole ylläpitäneet alun hyvää tasoa, jonka brunssipartio sai kokea.

  • brunssipartio

   Sorry, tämä kommentti jäänyt huomioimatta ja vastaamatta! Harmin harmi, ettei ydinkeskustassa oleva brunssi ole pitänyt tasoa :(

 • Edda

  Kuten alla olevat kommentit – tämän arvostelun perusteella odotimme brunssilta paljon. Tuloksena:
  - ensin pitkä jonotus, vaikka pöytä oli varattu
  - ruoat sekavasti siellä täällä
  - astiat olivat likaisia
  - kasvissyöjälle ei ollut tarjolla yhtäkään salaattia (onneksi keittiö järjesti nopeasti perussalaatin)
  - ei ollut putouksia, eikä muutenkaan erityisiä jälkiruokia – kinuskikakkua ja omenapiirakkaa.
  - vaikka pöytä näytti runsaalta, ei siinä loppujen lopuksi ollut mitään erityisen hyvää
  En suosittelisi paikkaa kenellekään.

  • brunssipartio

   Olemme kuulleet monelta taholta, että Kiilan brunssi on heikentynyt tästä testauskerrasta. Buu, huono homma!

 • muffinaround.com

  Käytiin tänään Kiilassa. Ja olihan se ok, mutta jälkkäripöytä oli kyllä pettymys. Pelkkää pannukakkua ja ihmellistä kermavaahtoa. Plussaa hedelmävalikoimasta. Miinusta leivistä, pelkkää paahtoleipää ja ruisleipää, ei sämpylöitä. Siellä oli myös jotain ihmeellistä jugurttia/rahkaa joka oli niin kitkerää ettei sitä voinut syödä. Salaatit olivat todella hyviä. Ystäväni joka on kasvissyöjä tosin otti salaattia siinä luulossa että siinä oli tofua, mutta se osoittautuikin kanasalaatiksi. Brunssi oli minun mielestä laitettu esille jotenkin sekavasti. Mutta ihana maisema ikkunapöydästä!

  • brunssipartio

   Kiitos tuoreemmasta päivityksestä muffinaround.com! Hyvä tietää, missä nykyään mennään.