New York – täydellisten brunssien kaupunki

Buttermilkin herkkusienimunakas.

Iso Omena on aamupalaihmisen taivas. Ravintolatarjonta on huikea ja melkein kaikki kuppilat tarjoavat myös aamiaista ja brunssia.

Viikossa ei valitettavasti ehtinyt testata kuin muutaman brunssin, yhtenä päivänä kaksi!

Bellini ja bloody marry.

New Yorkin ruokablogeissa ei kohista turhaan Buttermilk Channelista. Brooklynin vehreässä Carroll Gardenissa sijaitsevan ravintolan brunssi oli jonottamisen arvoinen. Kotoisa ravintola oli sunnuntaipäivällä terassia myöden täynnä, mutta odotuksen jälkeen saimme paikat baaritiskiltä. Hurraa!

Buttermilkin purilainen.

Brunssi alkoi tietysti drinkeillä, neidille belliini ja herralle tujakka bloody mary. Pääruoaksi testasin munakokkelin paahdettujen herkkusienten, pinaatin ja vuohenjuuston kera. Täydellinen kypsyys ja mitä makuja! Seuralaisen burgeri sai myös kehuja. Jälkiruoaksi teki mieli tilata koko makeiden sorttien lista, mutta päädyin ”pieneen” pannukakkuannokseen. Tunnelmalle, palvelulle ja ruoalle täysi kymppi!

http://www.buttermilkchannelnyc.com/

Lohileivät ja muita Penelopen herkkuja.

Midtownin helmi Café Penelope sijaitsi kätevästi lähellä meidän hotellia. Koska brunssi oli niin hyvä, palasimme tänne uudestaan aamupalalle. Sympaattisessa kahvilan, baarin ja leipomon hauskassa sekoituksessa söin lohta, uppomunia ja yrttikastiketta paahtoleivällä. Superhyvä leipä. Maistoin myös avecin valepekonilla täytettyä BLT-leipää. Nerokasta!

Vege BLT.

Aamiaisella testasin jännittävän Penny Egg Sandwichin; munakasta, paikallista juustoa ja pestoa croissantin välissä. Ihanan rasvaista! Hurmaava brunssibaari saa ehdottomasti toisen kympin.

Penelopen porkkanakakku, viimeisen aamun pikkujälkkäri.

Penelopen omenasiideri-mimosaa ja granaattiomena-belliniä teki mieli tilata toiset. Ei kehdattu.

http://www.penelopenyc.com/

Kolmas aamupala- ja brunssipaikka oli jo viime visiitillä hyväksi havaittu Sarabeth’s Keskuspuiston laidalla. Kaikkien muidenkin New Yorkin ravintoloiden tapaan palvelu oli superystävällistä ja kaikki tarjoiltiin pöytiin.

Munakkaissa pitäisi olla aina parsaa.

Parsalla, paprikalla, purjolla ja vuohenjuustolla täytetty frittata oli täydellistä. Jälkiruoaksi tilasin verisuonitaudin pelossa ison kulhon tuoreita hedelmiä ja marjoja.

Miehen tukevampi setti, perunaa ja makkaraa.

Tyylikäs ravintola oli meidän testaamista paikoista kallein, mutta sijaintiin nähden edullinen. Brunssin jälkeen kävelimme tien yli Keskuspuistoon. Ruoalle taas kymppi, mutta tunnelmassa Sarabeth’s häviää vähän edellisille.

http://www.sarabethscps.com/

Lauantain bonusbrunssi Sohossa.

Lopuksi vielä New Yorkin brunssikierroksen tärkeimmät huomiot. Kuumin brunssitrendi juuri nyt: luomumunat. Varastetaan Suomeen: brunssidrinkit (klassikot & tuunatut versiot), pöytiintarjoilu, valepekoni ja kananmunan monipuolinen käyttö (uppomunat, kokkelit, munakkaat…).

Kuinka kauan pitää kärvistellä, että pääsen New Yorkiin uudestaan. I <3 New Yorkin brunssit.

Elovena

Pst. Etsiikö joku brunssikriitikkoa Amerikkaan?

1 Comment

Filed under Brunssit ulkomailla