Klaus K:n aamiaispöytä katetaan Suomi-herkuilla

Ensimmäinen lautanen.

Välipäivien kunniaksi Brunssipartio kävi vihdoin testaamassa Klaus K -hotellin The Best of Finland®-aamiaisen. Ihan ensimmäisenä on pakko kehua palvelua. Ystävällinen tarjoilijatar opasti naulakon kautta vapaaseen pöytään ja kiikutti laktoosirajoitteiselle keittiöstä oman kaurapuuron. Kokille kiitos!

Arkipäivien aamiainen maksaa 23 euroa ja viikonlopun fiinimpi brunssi 32 euroa, siihen kuuluu pöytiin tarjoiltava pääruoka sekä alku- ja jälkiruokabuffet.

Myslitiskillä iskee valinnan vaikeus.

Aamiaispöydän antimista maininnan ansaitsevat mahtava leipävalikoima, yön yli haudutettu ohrapuuro, kuttucheddar, hauskan kirpeät mummonkurkut, leipäjuusto & lakkahillo, sienisalaatti, ihanan suolainen munakokkeli, laadukas kahvi, suklaaabrownie tyrnimarmeladin kanssa (Floran suosikki), kanelipannukakut ja täydellisen mausteinen porkkanakakku. Miten kukaan jaksaa syödä sen varsinaisen brunssin?

Suomi-aamupala oli laadukas, runsas ja persoonallinen, vaikea keksiä mitään muuta moitittavaa kuin hippusen tyyris hinta.  Rakastan croissanteja, mutta tässä kattauksessa ne voisi korvata itse leivotuilla karjalanpiirakoilla. Ja onkohan hotellivieraille tarjottu koskaan marjapuuroa?

Naisten suosikit olivat taas makeita.

Brunssipartio suosittelee Ilmattaren aamiaista lämpimästi ja harkitsee (ainakin Elovena) vakavasti myös sitä brunssia, jälkiruokabuffet jotenkin houkuttaa…

Ai niin ja Klaus K suosii kotimaisia luomutuotteita ja pientilojen herkkuja, lisäpisteitä siitä!

Pisteet / ruoka: 9 +

Pisteet / tunnelma: 9

Parasta: Itse tehdyt marjahillot, porkkanakakku ja juustot

Noottia: Täällä ei ole varaa syödä joka aamu

Erikoista: Minipannukakku ja tyrnimarmeladi

Päivän puheenaiheet: Joulu ja matkasuunnitelmat

Ravintola Ilmatar

6 Comments

Filed under Brunssit Helsingin keskustassa, Helsingin brunssit, Hotelliaamiaiset, Luksusbrunssit

 • http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/ Huli

  Kyllä sen brunssin jaksaa syödä! :) Ihana kuulla, että muutkin kehuvat Ilmattaren aamupalaa/brunssia, se kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.

  • http://brunssipartio.wordpress.com brunssipartio

   :) Eli meidän pitää ehdottomasti testata myös se!

 • elmu

  Vau, ihana blogi! Kiitos kun olette ”nähneet vaivaa” ja kuvanneet kaikki brnssipaikat. EN tiennytkään että näin monta olisi tarjolla. Menettekö joskus vielä testailemaan hotellit? (pliis..) Eikös niihinkin pääse aamiaiselle maksamalla?

 • http://brunssipartio.wordpress.com Brunssipartio

  Kiitos Elmu :) Klaus K oli meidän ensimmäinen hotellibrunssi, tarkoitus on testata myös muita!

 • Dinner 4u2

  Olipa kiva lukea tämä juttu :). Suunnitelmissa suunnata aamiaiselle tänne, kun vain löytyy sopiva ajankohta.

 • Sienitukka

  Ai että, täällä on tullut itsekin sötyä pariinkin otteeseen ja oli NIIN hyvää..nam! Suosittelen tätä omastakin puolestani.