Crustum – rakkaudesta leipään

Täällä tuoksuu tuore leipä!

Saksalaisen leipäkulttuuriin nimeen vannova Crustum ei sovi hiilarikammoisille. 15 euron brunssin parasta antia olivat tuoreet leivät ja mehevät sämpylät. Pähkinöillä, hedelmillä ja siemenillä maustetut leivät olivat taivaallisia!

Elovenan alkupalat

Leipärakkaiden lisäksi Crustum on oikea valinta lihaa himoitseville. Tarjolla oli montaa sorttia leikkelettä ja makkaraa – pesco-lakto-ovo-vegenä jätin lihaisat herkut väliin.

Reissumies olisi tykännyt näistä.

Leipien ja leikkeleiden kanssa tarjolla oli muun muassa kunnon jogurttia, graavilohta, vähän mautonta lohitartaria, melonisalaattia, makeita torttuja ja keitettyjä kananmunia.

Meidän (testaajina tällä kertaa Elovena & Flora)  suosikkeja olivat herkkuleivät ja itse tehty hedelmä-mysli-jogurtti. Vaalea mössö näytti epäilyttävältä, mutta maistui ihanan raikkaalta.

Mums mums!

Tuoreita hedelmiä ja kasviksia olisi saanut olla enemmän tarjolla. Jäin myös kaipaamaan jotain ihanaa supermakeaa kakkua tai viineriä. Brunssiin kuuluneet kuivakat tortut voisi korvata leipomon upeilla kakuilla. Ähkystä huolimatta harkitsin aamupalan jälkeen leivoksen tai jättikeksin ostamista, mutta ihme kyllä pystyin vastustamaan kakkuvitriinin houkutukset.

Pisteet / ruoka: 7 1/2
Pisteet / tunnelma: 7 1/2
Papukaijamerkki: Pikkusämpylät ja muut mahtavat leivät
Noottia: Yllätyksetön setti, ei mitään lämmintä
Erikoista: Yksittäispakatut minimakkarat (maksapasteijaa ?)

Päivän puheenaiheet: Työkuviot ja suuret suunnitelmat

www.crustum.fi

Elovena

352 Comments

Filed under Edulliset brunssit, Helsingin brunssit