Cafe Ekbergillä hinta ja laatu paiskaavat kättä

Ensimmäinen satsi pöydässä.

Ennen kesälomia brunssipartio päätti pyhittää yhden arkiaamun yhteiselle arkiaamiaiselle. Ei muuta kuin haamukalenterimerkintä Outlookiin, ettei kukaan pääsisi varaamaan aamupalaveria ennen klo 10:tä. Paikaksi valikoitui perinteinen Cafe Ekberg, jonka viikonloppuaamiaista Flora ja Elovena olivat joskus aiemmin jo testanneetkin.

Ensimmäinen kysymys kassalla aamiaisen maksun yhteydessä olikin, että miten arki- ja viikonloppuaamiaispöydät eroavat toisistaan. Buffet-pöytä nimittäin näytti notkuvan samaan tapaan kuin viikonloppuisinkin, vaikka hinta 8,90 € oli lähes puolet viikonlopusta 17,80 €. Vastaus oli, että viikonloppuisin on enemmän valikoimaa ja aamiainen kestää pidempään. Hmm, mahtaako olla tuon hinnankorotuksen arvoista vai yritetäänkö hinnalla taklata liikaa ruuhkautumista pyhinä?

Noutopöytä tyhjeni nopeasti ja välillä kaivattiin täyttöä.

Joka tapauksessa arkihinta oli todella kohtuullinen pöydän antimiin nähden! Tarjolla oli leikkeleitä, hedelmiä, puuroa, mysliä, jugurttia, mehua, vesimelonia ja uunimunakasta. Edellä mainitut olivat kaikki ”perushyviä” eli tavaraa, jota löytyisi varmasti mistä tahansa hotellin aamupalapöydästä, mutta ei mitään erikoista.

Plussan puolelle pöydän tarjonnan veti tuoreet sämpylät ja jyväinen leipä, joka oli erityisen herkullista paahdettuna, croissantit hillon ja brie-juuston kera (Elovenan ja Floran lemppari) sekä aamiaisen ehdoton kohokohta: jälkiruoka! Makea osuus koostui suussa sulavasta juustokakusta kirpeällä mangotäytteellä, jonka kruunasi makea mansikka. Makeaöverit saattoi myös vetää pyöreällä suklaakakun ja -leivoksen välimuodolla. Myös erikoiskahvin sai aamiaisen yhteydessä alennettuun hintaan.

Brunssipartion yksimielinen arvio: jälkiruoka oli pöydän parasta antia.

Bulevardin perinteinen aamiaispaikka oli muuten koko tiistaiaamun aivan täynnä ja ympärillä saattoi nähdä niin aamiaispalaveria pitäviä seurueita, turisteja kuin yksin sanomalehteä lueskelevia nautiskelijoita.

Pisteet / ruoka: 8
Pisteet / tunnelma: 9 (arvokas miljöö, eloisa tunnelma)
Papukaijamerkki: Juustokakku, edullinen hinta tarjontaan nähden
Noottia: Jugurtin kanssa olisi kaivannut laajempaa hedelmä(salaatti)valikoimaa, tuoreita kasviksia myös aika vähän
Erikoista: WC:t oli remontoitu niin moderneiksi, että lattiassa oli halogeenit ja lavuaarin toimintaa piti hetki pohtia. Flora pohti niin kauan, että kasteli hihansa.
Päivän puheenaiheet: Kesälomasuunnitelmat ja -reissut

7 Comments

Filed under Helsingin brunssit, Lapsiystävälliset brunssit

 • http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/ Huli

  Olen myös miettinyt miten arkipäivien aamupala voi olla niin paljon halvempi..? Johtunee varmaan juuri siitä, että viikonloppuna tulijoita on muutenkin läjäpäin..

  Omasta blogistani löytyy myös arvosteluja ja juttuja brunssipaikoista!

 • http://brunssipartio.wordpress.com brunssipartio

  Pitääkin käydä pian testailemassa Crustum ja Cafe Ursula, kun ovat saaneet teiltä täydet kympit!

 • Sandy

  Teillä on ihana blogi kiitos siitä :) mutta…. se suklaaleivos on nimeltään perunaleivos ja on aika perinteinen leivos joka on valitettavasti kadonnut kaupanvalikoimista. Kiitos Ekbergille että pitää perinteitä yllä :D

 • http://brunssipartio.wordpress.com brunssipartio

  Kiitos Sandy huomiosta, ei olisi perunaksi arvannut leivoksen sisusta!

  • perunaleivos ilman perunaa.

   Ei sillä ole mitään tekemistä perunan kanssa, on vaan sen niminen. Sitäpaitsi niitä on muutamaa eri täyttäistä.

   • L

    Haluan korjata, koska ei perunaleivoksen nimi ole täysin tuulesta temmattu :) perunajauhoja on siihen käytetty.

 • Hoplaa

  Hei, kiitos mukavasta blogista. Päivityksenä että arkiaamiaisen hinta on (toukokuussa 2013) noussut 10,50 euroon, viikonloppubrunssi maksaa edelleen 17,80 €. Sinänsä asia ei tähän kuulu, mutta omassa vertailussani Fazerin arkiaaminen (11,90 €) vetää hivenen pitemmän korren mm. laajemman valikoimansa sekä inhimillisemmän melutasonsa ansiosta. Perjantaiaamuna lähes täydessä Ekbergissä meteli oli melkoinen.

  Voisiko hakutoimintoa muuten kehittää niin, että arkiaamiaiset /-brunssit löytyisivät jotenkin kootusti yhdestä paikasta? :-)